DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Türkiye Normalleşmeye Hazırlanıyor: Hangi İl Hangi Risk Sınıfında?

21.02.2021
A+
A-

Bundan dört gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mart ayından itibaren kademeli normalleşme sürecine geçeceğimizi açıklamıştı. İllerin düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandırılacağını belirten Cumhurbaşkanı’nın ardından dün, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bir paylaşım yapmıştı.

Fahrettin Koca, dört risk seviyesi baz alınarak ilerleyecek normalleşme sürecinin 1 Mart itibariyle valiler başkanlığındaki il hıfzıssıhha kurullarıyla başlayacağını ifade etmişti. Peki Türkiye’nin güncel durumu, belirlenen dört risk seviyesine göre nasıl gözüküyor? Bunun hakkında resmi bir tablo ortaya konmamış olsa da yazılım uzmanı Güçlü Yaman, Twitter’dan yaptığı paylaşımda bu tabloya yer verdi.

İllerimizin çoğunluğu “yüksek riskli” sınıfında:

türkiye koronavirüs

Güçlü Yaman, dün paylaştığı Türkiye risk haritası tablosunda belirlenen dört risk seviyesine göre illeri renklendirdi. Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı verilerle oluşturulan tablo, 9 ili “çok yüksek risk”, 42 ili ise “yüksek risk” olarak işaretledi. Yalnızca 3 ilimiz “düşük risk” olarak işaretlenirken, geriye kalan 27 ilimiz “orta risk” olarak sınıflandırıldı.

Yukarıda gördüğünüz harita renklendirirken Bakanlık tarafından paylaşılan sınıflandırma şartları ele alındı. 100.000’de 10’un altında vaka görülen iller “düşük riskli il”, 100.000’de 11-35 arasında olanlar “orta riskli il”, 100.000’de 36-100 arasında olanlar “yüksek riskli il” ve 100.000’de 100’ün üstünde olanlar “çok yüksek riskli il” olarak işaretlendi.

Bakanlık, yaptığı açıklamada düşük riskli illerde, yani yukarıda mavi gördüğümüz illerde normalleşme sürecinin başlayacağını açıklamıştı. Fakat Bakanlığın paylaştığı verilere göre 44,69 değerine sahip olan ve sisteme göre “yüksek riskli il” olarak sınıflandırılan Bartın’da geçtiğimiz gün tüm sınıflarda yüz yüze eğitimin başlayacağı açıklanarak Bartın’ın normalleşme sürecine adım atan ilk şehir olduğu söylenmişti. Normalleşme sürecinin nasıl devam edeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.