DOLAR 32,3782
EURO 34,6092
ALTIN 2.390,17
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

İklim Değişikliği ve Afet Yönetimi

İklim değişikliği ve afet yönetimi arasındaki ilişkiyi anlatan detaylı bir içeriği keşfedin. İklim değişikliğinin afetler üzerindeki etkilerini ve etkili afet yönetimi stratejilerini öğrenin.

17.04.2024
A+
A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (Afad), İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) projesi kapsamında 2100 yılına kadar Türkiye’nin iklim değişikliğinden nasıl etkileneceğini gösteren haritalar hazırladı.

Proje Detayları

Afad, 2020 yılında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen İDAY projesini başlatmıştır. Proje, iklim değişikliğinin neden olabileceği afetlere ilişkin riskleri belirlemeyi, kayıpları azaltmayı ve riskleri yönetmeyi hedeflemektedir. Almanya, İtalya ve İspanya’daki uygulamaları incelemek amacıyla çalışma ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

Proje Sonuçları ve Hedefler

İDAY projesi kapsamında Afad personeli eğitilmiş, risk analizleri yapılmış, uyum planları geliştirilmiş ve kamuoyunu bilinçlendirme çalışmaları yürütülmüştür. Proje kapsamında Antalya ve Trabzon’da iklim uyum planları hazırlanmıştır. Türkiye’nin 2100 yılına kadar iklim değişikliği haritaları üzerinden gelecekteki riskler ve etkiler analiz edilmiştir.

Afet risk azaltma çalışmalarının önemi vurgulanan projede, iklim değişikliğinden kaynaklı afetlerin şiddetini ve sıklığını artırabileceği belirtilmiştir. Bu nedenle, özellikle sel, heyelan, çığ gibi afetler için risk azaltma çalışmalarının hayati önem taşıdığı vurgulanmıştır.

Kuraklık, soğuk hava dalgaları ve sıcak hava dalgaları gibi iklim değişikliği etkilerinin tarım, hayvancılık ve diğer sektörler üzerindeki olası etkileri üzerine çalışmalar yürütülmüş ve önlemler alınması gerektiği vurgulanmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.