DOLAR 32,3295
EURO 35,0781
ALTIN 2.306,99
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İkinci El Otomobil Fiyatlarında Düşüş Başladı: İşte İlanlardaki Fiyat Değişimleri

04.08.2022
A+
A-

Hepimizin bildiği gibi son yıllarda Türkiye’deki otomobil fiyatları ciddi derecede artmış, vatandaşların sıfır veya ikinci el araba alma ihtimali neredeyse imkânsız hâle gelmişti. Bu nedenle de oldukça büyük olan ikinci el piyasasında fiyatların düşüp düşmeyeceği merak ediliyordu.

Son günlerde ise otomobil konusunda önemli bir gelişme yaşanmıştı. Resmi Gazete’nin 26 Temmuz’daki sayısıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ile ilgili veren düzenleme, ilgili tebliğe eklenmişti. Böylece Cumhurbaşkanı’nın kategori bazında ÖTV belirleyebileceği görülmüştü

Bazı ikinci el otomobil fiyatlarında düşüş görüldü

Bu gelişmelerin ardından sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar, ikinci el otomobil piyasasında hareketlenmelerin ortaya çıktığını ve bazı fiyat düşüşlerinin yaşandığını gösterdi. Yapılan paylaşımlarda, hepsinde olmasa da kullanıcıların favoriye eklediği bazı ilanların fiyatlarında düşüş yaşandığı gözlemlendi.

Açıklamalara göre geçtiğimiz günlerde yapılan ÖTV düzenlemesi, bazı otomobillerde yaşanan bu düşüşlerin sebebi olabilir. ÖTV indirimi yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz herhangi bir bilgi bulunmasa da ortaya çıkan söylentiler, ilanlardaki fiyatlarda düşüş yapılmasına neden olmuş olabilir. Ayrıca, tatil sezonu nedeniyle otomobil satışlarında durgunluk yaşandığı da gelen haberler arasında yer alıyor. 

Fiyatlarda ne tarz bir düşüş yaşandığını, takipçilerimizin sosyal medyada üzerinden bizlerle paylaştığı görüntülerden görebilirsiniz. Ancak, bazı kullanıcıların ikinci el otomobil fiyatlarının hepsinde bir düşüş olmadığını söylediğini de belirtmek gerek. Kullanıcılar, bazı araçların fiyatının aynı kaldığını, bir kısmında ise fiyat artışı gözlemlediklerini de söylüyor. 

İşte yaşanan fiyat değişimlerinden bazıları 

Otomotiv sektörü ile ilgili yaşanan son gelişmeler için:

ÖTV söylentisi ve ikinci el otomobil fiyatları ile ilgili uzman görüşü için: 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.