DOLAR 32,4504
EURO 34,5028
ALTIN 2.476,44
BIST 9.621,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

İGÜ’lüler ‘Welcome Fest 2022’ ile yeni eğitim ve öğretim yılına başladı

04.10.2022
A+
A-

Nitelikli eğitim ve sürdürülebilirlik çalışmalarıyla öne çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına “Welcome Fest 2022” ile merhaba dedi. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na uygun olarak hazırlanan festivalde öğrenciler, canlı müzik, Dj performansı, çeşitli oyunlar ve yarışmalarla yeni eğitim ve öğretim yılına güzel bir başlangıç yaptı.

Öğrenciler festivalde keyifli vakit geçirdi
Dünyanın öncü yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) 2022 sıralamasında yer alan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda “Kaliteli Eğitim” kategorisinde dünyada 16’ıncı, Türkiye’de 1’inci sırada yer alıyor. Araştırma üniversitesi vizyonuyla ilerleyen İGÜ, yaptığı çalışmalarla hem sürdürülebilirliği destekliyor hem de tüm canlılar için yaşam alanları sunuyor. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına başlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) öğrencileri, canlı müzik, Dj performansı, çeşitli oyunlar ve yarışmalarla eğlenceli vakit geçirdi.

“Sokak hayvanlarına daha mutlu yaşam alanı sunuyoruz”
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam”, “Nitelikli Eğitim” ve “Karasal Yaşam” kategorilerine uygun olarak hazırlanan “Welcome Fest 2022” ile yeni eğitim ve öğretim yılına merhaba diyen İGÜ, festival alanında yapılan çalışmalarla ekolojik dengeye önem verdiğini bir kez daha gösterdi. Hem festival alanında hem de fakültelerde bulunan sokak hayvanları için konulan mama ve su kapları öğrencilerin büyük beğenisini aldı. Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen, plastik atıklar karşılığında kedi ve köpek maması verilmesi projesine, İGÜ de fakültelere yerleştirdiği geri dönüşüm kutularıyla destek sağlıyor. Plastik atık kutularını hayata geçirdiklerini belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, “İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak sürdürülebilirliğe önem veriyoruz. Plastik atıklar için üniversitemizin belirli noktalarına kutular koyduk. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve idari personelimiz plastik atıklarını bu kutulara atacaklar, biriktirdiğimiz plastik atıklar karşılığında kedi ve köpek mamaları alacağız. Yani hem geri dönüşüme katkı sağlayarak çevreyi koruyoruz hem de sokak hayvanlarına daha mutlu yaşam alanı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.