İçişleri Bakanlığı’ndan DEAŞ Operasyonu: 39 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanlığı’ndan DEAŞ operasyonu: 39 şüpheli yakalandı. Güvenlik güçleri terörle mücadelede kararlı adımlar atmaya devam ediyor.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Kritik DEAŞ Açıklaması
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, terör örgütü DEAŞ’a karşı düzenlenen geniş çaplı operasyonların detaylarını paylaştı. Bu kapsamda, il jandarma komutanlıklarının koordinasyonunda, Cumhuriyet başsavcılıklarıyla iş birliği içinde toplam 18 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 39 şüpheli gözaltına alındı.
Yerlikaya, operasyonların amacını, DEAŞ’a üye olmak, örgütle bağlantılı yardım kuruluşlarına finans sağlamak ve örgüt propagandası yapmak gibi suçlamalara dayandırdı. Bakan, yaptığı açıklamada, “Son 2 hafta içerisinde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlediğimiz operasyonlarda 39 terör örgütü mensubunu yakaladık ve çok sayıda örgütsel belge ile dijital materyale el koyduk,” dedi.
Operasyonlar, Adana, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ gibi illerde gerçekleştirildi. Güvenlik güçleri, uzun süredir takibini sürdürdükleri ve delil topladıkları DEAŞ bağlantılı şahısların ev ve iş yerlerine eş zamanlı baskınlar düzenledi. Bu kapsamda, örgütün iç yapısına ve finans kaynaklarına dair önemli bilgiler de ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Terörle mücadelede halkımızın birlik ve beraberliği en büyük gücümüzdür. Güvenlik güçlerimiz, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla operasyonlarına aralıksız devam edecektir,” diyerek kararlılık mesajı verdi. Ayrıca, operasyonları koordine eden valiler, cumhuriyet başsavcıları, il jandarma komutanları ve jandarma personelini de tebrik etti.
Operasyonlar sırasında, DEAŞ’a ait çok sayıda örgütsel evrak, dijital veri ve iletişim cihazı ele geçirildi. Bu materyallerin detaylı analizleri devam etmekte olup, elde edilen veriler yeni operasyonlara ışık tutabilir. Güvenlik kaynakları, bu dokümanların örgütün yeni yapılanmaları ve finansal faaliyetleri hakkında önemli bilgiler içerdiğini belirtti.
İçişleri Bakanlığı, terör örgütleriyle mücadelede kararlılığını bir kez daha gösterdi. Özellikle, DEAŞ gibi uluslararası bağlantıları bulunan yapılarla yürütülen mücadele, hem yerel hem de küresel güvenlik açısından kritik öneme sahip. Bakanlık, vatandaşların huzuru ve kamu düzeninin korunması adına bu tarz operasyonların artarak devam edeceğini vurguladı. Bu operasyon, son 2 hafta içinde gerçekleştirilen en geniş çaplı DEAŞ operasyonlarından biri olma özelliği taşıyor. Uzmanlar, bu tür operasyonların, örgütün Türkiye içindeki hareket kabiliyetini ciddi şekilde azalttığını ve örgütün yeniden yapılanma şansını zayıflattığını belirtti.
Operasyonların Gerçekleştirildiği 18 İl ve Detaylar
Vatandaşa Güven ve Birlik Mesajı
Ele Geçirilen Belgeler ve Dijital Materyaller
Terörle Mücadelede Kararlılık ve Gelecek Planları
Son 2 Haftanın En Kapsamlı Operasyonu