DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

IBM, salgına karşı süper bilgisayarları devreye soktu

23.03.2020
A+
A-

IBM‘in geçen haftalarda çalışmalarına başladığı proje, süper bilgisayarlar (super-computing) adı verilen teknolojinin, corona virüsü araştırmalarını hızlandırmayı ve kolaylaştırmayı hedefliyor.

Şirketin Araştırmalar Yöneticisi Dario Gill, “Yeni tedavileri nasıl bulabiliriz? Ya da aşı veya ilaçları? Bu önemli sorulara cevap bulabilmek için, bilgisayarların gücünü devreye sokacağız.” Şeklinde açıklama yaptı.

Türkiye’nin corona virüs haritası Wikipedia’dan kaldırıldı

Wikipedia Türkiye corona virüs haritası içerikli bir sayfa hazırladı. Bu sayfada virüsün Türkiye geçmişi ve alınan tedbirler anlatılıyor. Ayrıca bazı istatistikler de grafik haline paylaşılmış durumda.

Bu projeye, başka ünlü teknoloji şirketleri de destek verdi. Sistem, Amazon, IBM ulusal laboratuvarlar, çeşitli üniversiteler, Google, Microsoft ve diğer yerlerden gelecek 16 adet süper bilgisayar içerecek.

IBM Süper Bilgisayar

Konsorsiyum liderlerinin onay verdiği araştırma projeleri için, kullanılacak sistem uzaktan erişime açılacak. Araştırma önerileri, Pazar günü bir online platform üzerinden gönderildi.

Bu bilgisayarlar, sıradan bilgisayarlarla yapıldığında aylarca sürebilecek hesaplamaları ve deneyleri kısa bir sürede yapabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.