DOLAR 32,2783
EURO 35,0290
ALTIN 2.472,37
BIST 10.542,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

En ilginç Kickstarter projeleri Kickstarter ve indiegogo’nun ilginç kitle fonlaması projeleriyle bu hafta da karşınızdayız. İşte sizin…

09.05.2020
A+
A-

Bizde her hafta en fazla ses getiren projelerin yanında, köşede bucakta kalmış garip projeleri bir araya getirmeye çalışıyoruz.

İşte sizler için bu hafta  derlediğimiz 3 Kickstarter ve 2 indiegogo projesi olmak üzere 5 garip kitle fonlaması projesi: Dünyanın en ince Powerbank’i, taşınabilir derin dondurucu, zeki nefes inceleme cihazı, outdoor elektrikli bisiklet, tasarruflu duş başlığı.

Geçmişe bir görüş: Teknolojinin en ilkel halleri

Gündelik hayatta elimizden düşmeyen cihazların ilk buluş edildiği halleri nasıldı? Bu yazımızda teknolojinin en ilkel hallerini derledik.

Dünyadaki en ince Powerbank: CYON

Hem basit taşınabilen keza de yüksek kapasiteli bir Powerbank bulmak mümkün mü? CYON, hem yüksek kapasitesi hem de hemen hemen kredi kartı inceliğinde fakat yapısıyla bunun mümkün olduğunu kanıtlıyor. Kapasite olarak ise 5000 mAh ve 7000 mAh elde etmek üzere iki bambaşka modeli bulunuyor. CYON bütün tamına 4,2 mm gibi bir inceliğe sahip.

Peki ama CYON nasıl çok miktar oluyor?

Powerbank pek ince oysa herhangi bir kablo yoluyla şarj etmek olası yok. Zaten bu yüzden de açık bir yeri olmadığı için suya da dayanıklı bir yapıda imal edilmiş. Peki ama nasıl şarj oluyor?

CYON, yanına bir kablosuz sorumluluk istasyonu ile birlikte geliyor. Bu sorumluluk istasyonu hem telefonu keza de CYON‘u benzer anda yük etme özelliğine sahip.

Kısacası CYON bir nesil taşınabilir kablosuz yük standı desek yeridir. Bu ilginç powerbank, 10W süratli sorumluluk sunarken, cihazın sorumluluk istasyonu ise 2A süratli sıkıntı desteğine sahip. Bu incecik cihazın ne dek zamanda şarj edebildiğine dair bilgiler ise sayfasında yer almıyor.

kickstarter, kitle fonlaması

CYON, suya pek dirençli ki, su aşağıda bile benzer performansta sıkıntı edebiliyor. Gerçi su aşağıda yük etmeye niçin ihtiyacınız olacağını o kadar bilemedik. Kısa devre, yüksek voltaj, voltaj değişimi gibi elektriksel problemlere karşısında da bu fidan gibi powerbank korumalı olarak yapılmış.

bu arada, cihazın her iki tarafını da sıkıntı etmek için kullanabiliyorsunuz. Şu an için erken erişimde olan CYONKickstarter üstünde 5000 mAh kapasite ve sorumluluk standı için 36 İngiliz sterlini, 7000 mAh ve stand için 44 İngiliz sterlini fiyatla satılıyor. Proje hakkında daha artı bilgiye Kickstarter sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

1 2 3 4 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.