DOLAR 32,3773
EURO 35,0541
ALTIN 2.326,75
BIST 9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Hünnap Meyvesinin Yararları

09.08.2020
A+
A-

Hünnap meyvesinin birçok faydası bulunmaktadır. Zorlu hava koşullarına ve kendisine zarar verebilecek böceklere karşı dayanıklı olduğu bilinmektedir. Bu nedenle toprak kayması ile mücadele çalışmalarında kullanılmaktadır. Hünnap ağacı, meyvelerinin yanı sıra dalları ve kabuklarıyla da geleneksel tıpta kullanılmış bir bitkidir.

HÜNNAP AĞACI NE ZAMAN MEYVESİNİ VERİR?

Hünnap ağacı, nisan başından mayıs sonuna kadar sarı renkte olan çiçekler açar. Meyvesi iğdeye benzer, koyu kırmızı rengindedir. Hünnap ağacının meyvesini ilk defa yiyenler tadını elmaya benzetir.

Sert çekirdekli, iri zeytin formunda olan hünnap ülkemizde insanlar tarafından çok bilinmese de insan sağlığı için fazlasıyla öneme sahiptir. Çin’de pek çok kişi tarafından alternatif tıp yöntemi olarak kullanılan bu meyve sonbahar aylarında daha kolay bulunabilmektedir.

HÜNNAP MEYVESİNİN FAYDALARI

İçeriğindeki pektin maddesi sayesinde solunum yolu problemlerine yakalanma riskini azaltır. Antioksidan özelliği sayesinde karaciğerdeki toksinlerden arındırarak cilt problemlerine yakalanma riskinin azalmasına yardımcı olur. Potasyum bakımından zengin olan hünnap düzenli tüketildiğinde vücudun potasyum ihtiyacının %70’ini karşılamaktadır.

Düşük kalori miktarına sahip olan meyveler kategorisinde yer alan hünnap tokluk hissi vererek kilo vermek isteyenlerin yardımcı besini rolünü üstlenir. İçerisinde bol miktarda fosfor bulunduran hünnap aynı zamanda kemik ve diş sağlığına da iyi geldiği bilinir. İçerisinde C vitamini bulundurmasından dolayı kanser hastalıklarından koruyucu etkisi de bulunur.

MÜSİLAJLI MADDELER BULUNUR

Hünnap meyvesinin içeriğinde fazlasıyla oranda müsilajlı maddeler bulunur. Bu maddeler suyla temas ettiklerinde şişip yapışkan bir jel kıvamı alır ve ortamın yüzeyini adeta bir kılıf gibi örter. Aynı zamanda yumuşatıcı etkiye de sahip olan müsilajlar solunum yollarındaki tahrişi gidererek rahatlama sağlar ve öksürüğü keser.

Müsilaj maddelerinin bir başka özelliği de laksatif olmalarıdır. Bu sayede dışkının yumuşayarak daha kolay dışarı atılmasına yardım eder. Yüksek oranda su içermesi de kabızlığı önlemekte aldığı rolü belirleyen bir başka faktördür.

Beslenme, cilt teması veya solunum yoluyla vücuda giren her şey sonunda kana geçer. Kan normal şartlarda kendini temizleme becerisine sahip olsa da aşırı derecede alkol tüketimi, hareketsizlik, çeşitli hastalıklar ve hava kirliliğine bağlı olarak kandaki toksik maddeler artabilir. Hünnap ise kanın içeriğindeki bu toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

İLİşKİLİ HABERLER Hünnap Mevsimi Geldi! Hünnap Meyvesi Faydaları

Hünnap Mevsimi Geldi! Hünnap Meyvesi Faydaları

Cildi Güzelleştiren Meyveler Nelerdir?

Cildi Güzelleştiren Meyveler Nelerdir?

Hünnap Meyvesinin Faydası Nedir?

Hünnap Meyvesinin Faydası Nedir?

Meyve Kabuklarından Sirke Yapımı

Meyve Kabuklarından Sirke Yapımı

İLİşKİLİ GALERİLER Yüzde Çıkan Sivilceler Vücut Sağlığı Hakkında Bilgi Veriyor

Yüzde Çıkan Sivilceler Vücut Sağlığı Hakkında Bilgi Veriyor

Bu Meyve Alzheimer Hastalığını Önlüyor!

Bu Meyve Alzheimer Hastalığını Önlüyor!

Meyve ve Sebze Çiçekleri

Meyve ve Sebze Çiçekleri

Sağlıklı Yaz Salataları

Sağlıklı Yaz Salataları

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.