DOLAR 32,5545
EURO 34,8981
ALTIN 2.430,63
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Hudut tanımayan en iyi 5 elektrikli bisiklet Elektrikli bisiklet dünyası her geçen gün genişliyor. Hudut tanımayan tasarım ve özellikleriyle en ilginç…

25.05.2020
A+
A-

İşte tasarım sınırlarını zorlayan, ergonomik ve elverişli 5 en iyi elektrikli bisiklet: Westworld dizisinden yollara: Trefecta DRT, akıllı elektrikli bisiklet: IWEECH, geçmişle gelecek bir arada: X One, uzun menziliyle sınırları zorluyor: FUELL Flluid-1S

Westworld dizisinden yollara: Trefecta DRT

Eğer tüm dünyayı kasıp kavuran Westworld çılgınlığına kendinizi kaptırdıysanız, bu kuvvetli alüminyum gövdesiyle heybetli bir görünüme sahip elektrikli bisiklet modelini gözünüz bir yerden ısırıyordur. Dizide Aaron Paul kadar kullanılan bu model, fütüristik bir tasarıma sahip.

Alman firmanın üç öbür model isimlendirmesi bulunuyor ve bunlardan DRT, dizi için kullanılmış. Oysa son modeli olan RDR, 200 km gibi bir bisiklet için çok yüksek bir menzile sahip.

Hem bu model için indiegogo üstünde bir kampanya açılmış oysa firmanın beklentilerini karşılamayınca, kampanyaya son verilmiş. DRT ise iki bambaşka model olarak karşımıza çıkıyor.

Tasarımsal olarak, bir iki nüans haricen farkı olmayan bu modellerden daha uzun menzil sunanı 100 km diğer performanslı model ise 55 km menzille karşımıza çıkıyor. Bu modelin motor gücü ise 450 ile 1000W arasında değişiyor.

Burada işyeri, motor gücünün asfaltta ulaşılan sabit seyir hızına kadar değiştiğini söylüyor. Bisikletin gövde ağırlığı ise 45 kgRDR fiilen de görüntüsünün hakkını veren bir ağırlığa sahip. Gerçekte askeri amaçlarla üretilmiş olan bu bisiklet, bu yüzden 150 kg gibi yüksek bir taşıma kapasitesine sahip.

Bu performanslı modelin özelliklerine gelirsek, elektrik motoruyla 55 km sürat yapabilen bisiklet, pedal desteğiyle birlikte 70 km’ye değin bu hıza çıkarabiliyor.

Bu devir ötesi tasarım için bisikletin gövdesi, uçak ve mekiklerde çoğu kez kullanılan 20 inçlik Alüminyum 7075 alaşımından imal edilmiş. Bisikletin gidon kısmına yerleştirilmiş bir yol bilgisayarı da bulunuyor.

Bu  asistan baştan sona sürüş modu seçebilmek, süspansiyonları denetleme yapabilmek, sürat, pil durumu, navigasyon, mesafe gibi verileri takip etmek mümkün.

 Trefecta DRT elektrikli bisiklet fiyatları  ise 23.500 euro gibi astronomik ölçüde ve yalnızca açılış fiyatı olarak açıklanmış. Olasılıkla bazı ayrı eklentilerle bu vergi fazla daha yüksek bir seviyeye çıkabiliyor. Model hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

1 2 3 4 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.