DOLAR 32,5967
EURO 34,8303
ALTIN 2.503,68
BIST 9.460,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Instagram Portre Modu geliyor! Sosyal medyada bu hafta #14

13.03.2018
A+
A-
Instagram ve Snapchat GIF desteğini kaldırdı!

Bir süredir kullanıcılarına GIF desteği sunan Instagram ve Snapchat, yaşanan bir ırkçılık olayı sonucunda uygulama içerisindeki GIF desteğini kaldırdı!

Bir süredir kullanıcılarına GIF desteği sunan Instagram ve Snapchat, yaşanan bir ırkçılık olayı sonucunda uygulama içerisindeki GIF desteğini kaldırdı!

Irkçılık, GIF desteğinin kalkmasına sebep oldu

Bir süredir popüler GIF servisi GIPHY ile bir işbirliği içerisinde olan Instagram ve Snapchat, kullanıcılarına paylaştıkları hikayelerde yüzbinlerce farklı GIF arasından seçim yapma imkanı sağlıyordu.

TechCrunch’ın haberine göre Instagram ve Snapchat kullanıcıların bir kısmı tarafından fark edilen ve ırkçılık öğesi içeren bir GIF, büyük tepkiye sebebiyet verdi.

Instagram sözcüsü ise durum hakkında “Bu tarz bir içeriğin Instagram’da asla bulunamayacağını, bu yüzden GIPHY desteğini sorun çözülene kadar kaldırdıklarını” ifade etti.

Twitter, birçok hesabı askıya aldı!

Twitter hesapları askıya aldı. Gelen yeni kurallar, diğer kullanıcıları da etkileyebilir. Twitter kullanan kullanıcılar, birden fazla hesap kullanırken dikkatli olsun!

Twitter, şu sıralar yaptığı güncelleme ve yeniliklerle gündeme gelmeye devam ediyor. Bu yaptığı güncelleme ve yenilikler, birçok Twitter kullanıcısını da etkiliyor. Bunu yapmalarının amacı, kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak. Bu sebeple, geçtiğimiz günlerde propaganda amaçlı spam yapan botları kaldırmak için bir dizi karar alındı.

Yine hesapların toplu bir şekilde askıya alınmasıyla karşı karşıyayız. Geçttiğimiz yıllarda bu tarz haberleri de epeyce duymuştuk ve bu haberlere bir yenisi daha eklendi.

Günümüzde çoğu insan, Twitter’da çoklu hesap kullanıyor. Çoklu hesap kullananların arasında bazen şirketler de yer alıyor. Bunlar, kendi ana hesaplarındaki tweetleri daha çok kişiye duyurmak için kendilerini yan hesaplarla destekliyor. Bazıları bunu yaparken, birçok spam ihlalini de istemsiz gerçekleştiriyor.

Twitter sözcüsü, şirketimiz spam hesaplarla mücadele için daha çok çaba sarf ettiğini ve yeni kuralların geleceğini de işaret etti. Bu durum, spam yapan hesapların geçici veya kalıcı olarak askıya alma riskini taşıdığını belirtti. Ayrıca, Tweetdeck gibi üçüncü taraf platformların birden fazla hesaptan tweet atma, retweet etme veya tweet gönderme yeteneklerinin kaldırılacağı da söyleniliyor.

Instagram Focus ile her telefona portre modu!

Günümüzün mobil alandaki en popüler özelliklerinden olan portre modu Instagram ile tüm telefonlara geliyor. Ortaya çıkan Instagram Focus modu bakalım nasıl görünüyor?

Günümüzün mobil alandaki en popüler özelliklerinden olan portre modu Instagram ile tüm telefonlara geliyor.

Boomerang ve Superzoom efektleri kullanır gibi hikaye oluşturma menüsünden seçilebilecek olan Focus özelliği, artık daha kaliteli hikayeler oluşturulmasını sağlayacak gibi görünüyor.

Özelliğin ne zaman kullanıma açılacağı ise henüz bilinmiyor.

Yeni Facebook ajanı kilitleme uygulaması!

Sosyal medya devi Facebook yakın zamanda bir uygulama kilitleme uygulaması yayınladı. Ancak çok geçmeden bu uygulamanın şirket adına veri toplayan bir ajan olduğu anlaşıldı!

Sosyal medya devi Facebook, yakın zamanda bir uygulama kilitleme uygulaması yayınladı. Ancak çok geçmeden bu uygulamanın şirket adına veri toplayan bir ajan olduğu anlaşıldı!

Bilindiği üzere Facebook, alanı dışında birçok farklı şirketi satın alması ile biliniyor. Bu bağlamda hatırlayacak olursak 2013 yılında Onavo adında bir veri güvenliği uygulama üreticisi firmayı satın alan Facebook, çok geçmeden bu yatırımı kendi yararı için kullanmaya başladı bile.

Onavo, geçtiğimiz günlerde göz alıcı bir tasarıma sahip yeni uygulama kilitleme – koruma (App Lock) uygulamasını yayınladı. Ancak uygulama ile ilgili bir ayrıntı dikkatli gözlerden kaçmadı.

O da şu ki, uygulamanın açıklama kısmında dürüst bir şekilde, uygulamanın cihazda yüklü olan uygulamalar hakkında Facebook’u bilgilendireceği yazıyordu. Bu her ne kadar günümüzde olağan karşılanan bir durum olsa da, açık açık belirtilmesi birçok kişiyi rahatsız etmiş durumda.

:: Sosyal medya gündemini takip ediyor musunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.