DOLAR 32,2657
EURO 35,0660
ALTIN 2.464,13
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Huawei’den şaşırtan yeni telefon tasarımları Huawei genişletilebilir telefon modelleri adına güçlü bir adım atıldı! Çinli firmanın yeni telefon tasarımları…

16.04.2020
A+
A-

MateXs modelini 8 çekirdekli Kirin 990 ile güçlendiren Huawei, tasarımsal yeniliklerin takipçisi olmaya devam ediyor. Bilindiği üzere Kirin 990’da 4 adet ARM Cortex A55 (1.95 GHz), 2 adet ARM Cortex A76 (2.36 GHz) ve 2 adet ARM Cortex A76 (2.86 GHz) bulunuyor.

Kullanıcılarını işlemci konusunda mutlu etmeyi başaran Huawei, dış görünüş konusunda da başarıya ulaştı. Çift ekranlı Mate X ve Mate Xs, tasarım konusunda beklenen ilgiyi gördü ve adından söz ettirdi.

LetsGoDigital’ın aktardığı bilgilere göre Huawei’nin genişletilebilir ekran projesi, Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi ve Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından onaylandı. Dün onaylanan proje için iki tasarım paylaşıldı: A modeli ve B modeli.

Tasarım için alınan patentler MateXs modelini andırsa da içeriye doğru katlanan bir yapı yerine öne doğru genişleyebilen bir çekiş (arkadan öne doğru) mekanizmasına sahip. Peki A modelinin özellikleri neler?

A modeli sağ taraftan öne doğru uzanan bir ekrana ev sahipliği yapıyor. Buna ek olarak bu modeli kullanan bir kişi, telefonunu tıpkı bir tablet gibi kullanılabilecek. Sağ ve sol taraftan tutulup uzatılabilen A modeli, tablet seven kişileri mutlu edebilir.

Bunun dışında A modelinin Huawei Mate X modeline benzemediği ortaya çıktı. Zira tam ekran genişliğini tercih eden kullanıcılara yapısı gereği izin vermeyen bu model, genişletme işlemi sırasında belli bir noktadan sonra kilitleniyor.

Sol tarafında üçlü bir kamera kurulumunu barındıran A modeli, Mate X’i andıran bir yapıyı kullanıyor. Dikey olarak yerleştirilmiş olan kameralar, özçekim (selfie) konusunda da gayet yetenekli olacak gibi duruyor.

B modelini incelediğimizde sol tarafta üçlü bir kamera kurulumunun olduğunu görüyoruz. Sola doğru uzanan ekran yapısı ile farklı bir deneyim yaşattıracak olan bu model, Model A’dan daha büyük bir ekrana sahip. Huawei genişletilebilir telefon modelleri için neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.