DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Huawei’den beklenen HarmonyOS gelişmesi Huawei HarmonyOS noktasında aldığı radikal karar ile dikkat çekiyor. Şirket adeta yasaklara karşı ”…

08.08.2020
A+
A-

Huawei cihazlar Google servislerine ulaşamıyor. Bu sebeple şirket yeni işletim sistemini kullanıcılara sunuldu. Genel olarak kullanıcılardan daha gelişmesi gerekiyor yorumlarını alsa da yine de başarılı bir şekilde yükselen işletim sistemi, şimdi gelecekteki bütün cihazlarda yer alacak gibi duruyor.

Huawei HarmonyOS kullanılacak cihazlar arasında, akıllı telefonlardan tabletlere ve dizüstü bilgisayarlara kadar değişen tüketici elektroniği ürünleri yer alıyor.

ABD yasaklarından kısa bir süre sonra Huawei kendi işletim sistemini HarmonyOS’u başlattı. Şimdi şirket, Google’ın Android‘i yerine cihazlarında HarmonyOS‘u benimsemek için yavaşça ilerliyor.

Huawei CEO’larından Yu Chengdong, yakın zaman içinde tanıtılması planlanan akıllı saatinde HarmonyOS’un kullanılacağını doğruladı. Bu doğrulamadan kısa bir süre sonra, şirket HarmonyOS’u, IoT, bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar da dahil olmak üzere diğer cihazlarında da kullanmaya başlayacağını açıklamıştı. Şirketin yöneticisi, HarmonyOS’un gelecekte “dünya çapında işletim sistemi” olacağını söylüyor.

Huawei Mate 40 modelinin bu yılın sonbaharında piyasaya sürüleceği ortaya çıkmıştı. Huawei, 5 Eylül’de IFA 2020’de Kirin 1000 amiral gemisi SoC’sini piyasaya sürecek. Huawei HarmonyOS kullanılacak cihazlar her geçen gün artacak gibi duruyor.

Bakalım Huawei’in işletim sistemi dünya çapında kendisini hissetirecek mi, siz ne düşünüyorsunuz, sizce olabilir mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.