DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Huawei, Google muadili uygulamalar için tarih verdi Huawei Google uygulamaları için geliştirdiği muadil sistemi kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor…

24.12.2019
A+
A-

Huawei, ABD’den gelen yaptırım kararlarına karşın çalışmalarına devam ediyor. En son Google Play Hizmetleri olmadan piyasaya sunduğu telefon Mate 30 Pro‘nun Türkiye’de satılacağı haberini de sizinle paylaşmıştık. Google sistemlerini kullanamadan piyasaya telefon sunulmasıyla birlikte, gelecek modeller için çalışan Huawei, Google yerine geçecek sistem ve uygulamaların yıl sonunda kullanıcılarla buluşacağını açıkladı.

Huawei Mate 30 Pro Türkiye’de satışa çıkıyor

Huawei Mate 30 Pro Türkiye pazarına çıkma çıkmaya hazırlanıyor. Yapay zeka destekli kamera özellikleri ile dikkat çeken telefon için tarih belli oldu…

Huawei Hindistan müdürü Charles Peng’e bir gazetecinin Google Play Hizmetleri ile ilgili bir soru sorması üzerine, “Biz HMS (Huawei Mobil Servisleri) adını verdiğimiz hizmete sahibiz ve bir mobil ekosistem inşa etmeye çalışıyoruz. Harita, ödeme sistemi, oyun ve mesajlaşma gibi birçok uygulamayı tamamladık. Aralık sonuyla birlikte kullanıma alınacak.” açıklamasında bulundu.

Mayıs ayından beri yaptırımların odağında olan firma, dünyaca kullanılan uygulamaların muadillerini geliştirdi. Bunlar Gmail, Google Haritalar, Chrome, Fotoğraflar gibi uygulamaların yerini alacak. Kendi telefon hizmet sistemini kullanacak olan Huawei, bulut yöntemiyle birlikte kullanıcı cihazlarının yedeklenmesini de sağlayacak.

Yukarıdaki uygulamaların Android cihazda kullanılması için Google Play Hizmetleri’nin çalışması gerekiyor. Çünkü arka planda yürütülen işlemlerde, telefon ve Google sunucuları arasında yapılan çalışma, Huawei Mobil Servisleri ile uyumlu değil.

Huawemi Mobil Servisleri kullanıcıları memnun edecek mi?

Peng, açıklamasının devamında “Kullanıcılar Huawei Mobil Servisleri ve Google Play Hizmetleri arasında hiçbir fark görmeyecek. Yazılım geliştiricilerle birlikte yoğun çalışıyoruz. Çalışmamızın amacı, müşterilerimize daha iyi deneyim sağlamak. Bu bizim çalışma azmimizi körüklüyor.” dedi.

Belirtmek gerekiyor ki Huawei’nin kendi oluşturduğu ekosistem için sadece Hindistanlı geliştiriciler çalışmıyor. Dünya genelinde 1 milyar dolar yatırım bu iş için ayrılmış durumda. Ayrıca firma, geliştiricileri çalışmalar için de davet ediyor.

Hindistanlı yazılımcılar tarafından geliştirilen uygulamalar, başta Avrupa olmak üzere birçok bölgede kullanıma girecek. Ayrıca her ülkede en çok kullanılan 100-150 uygulamanın Huawei Mobil Servislerine kazandırılması hedefleniyor.

Huawei Google uygulamaları yerine kendi uygulamalarını geliştirdi ancak akıllarda bazı sorular bulunuyor. Bunlardan ilki Gmail ve YouTube gibi başarılı olan ve yüksek talep alan uygulamalar için nasıl muadiller geliştirildiği. Çünkü iki uygulama milyonlarca kullanıcıya ve kendine has özelliklere sahip. Kullanıcılar diğer uygulamalara göç ettiği zaman, muadil uygulamalara alışmada zorluk yaşayabilir. İkinci durumda ise, bu uygulamalara halihazırda muadil olan firmalarla Huawei anlaşmış olabilir. Örneği YouTube yerine Vimeo kullanılabilir.

Eğer Huawei, bütün uygulamaları kendi ekosisteminde geliştirirse, Google’a karşı bir rakip ortaya çıkacak. Google, Android cihazların hepsinde bulunan ekosistemiyle  hakimiyeti elinde bulunduruyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.