DOLAR 32,4966
EURO 34,9216
ALTIN 2.438,38
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Hidrojenle çalışan Toyota Mirai ile gezdik

17.10.2019
A+
A-

İlk nesli ile Toyota Mirai menzil konusunda tüketicilerin kafasını karıştırmıştı. Yakıtı 3 dakikada dolan yeni nesil Mirai, yaklaşık 650 kilometre yol gidebiliyor.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri Londra’da gerçekleştirdiğimiz test sürüşü ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Toyota Mirai menzil konusunda nasıl?

Başta da söylediğimiz gibi Toyota tarafından açıklanan verilere göre, Toyota Mirai menzil konusunda oldukça cömert diyebiliriz. Tamamen dolu yakıtı ile yaklaşık 650 kilometre yol giden hidrojenli otomobil önceki nesline göre menzilini yüzde 30 artırmış durumda. Bu arada birinci nesil Mirai‘nin yaklaşık 500 kilometrelik bir menzile sahip olduğunu belirtelim.

Arkadan itişli olarak yollara inen yeni nesil Mirai, artık hem daha alçak hem daha geniş hem de daha güçlü olarak tanımlanıyor. 20 inçlik standart jantlarla gelen otomobil gücünü kalbindeki yakıt hücrelerinden alıyor. Bu yakıt hücrelerinin elektriğe dönüştürülmesi sonucunda gücü ortaya çıkan Mirai, böylece çevreye yalnızca su buharı veriyor.

Aracın kabinine baktığımızda karşımıza dijital ekranlarla dolu bir kokpit çıkıyor. 12,3 inçlik dokunmatik ekranın görev aldığı otomobilde ayrıca gösterge paneli ve klima kontrolleri de dijital.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.