DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Tesla rakibi: Rivian R1T ve R1S geliyor Tesla’nın rakibi Rivian, yeni araçlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Amazon ve Ford tarafından 1….

25.12.2019
A+
A-

Rivian, 2009 yılında kurulan bir elektrikli kamyon üreticisi. Geçtiğimiz aylarda firma için yapılan yatırım turları, Ford Motor Company ve Amazon‘un katılımıyla düzenleniyor. Rivian kurucusu ve CEO’su RJ Scaringe, “Bu yatırım ekibimize, ürünlerimize, teknolojimize ve stratejimize güven gösteriyor. Bu güçlü hissedarların desteğini almaktan büyük heyecan duyuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Şirket, geçtiğimiz Şubat ayında Amazon tarafından 700 milyon dolarlık yatırım aldı. Nisan 2019’da Ford Motor Company, 500 milyon dolarlık yatırım yaptı ve şirketlerin bir araç projesi için iş birliği yapması kararlaştırıldı. Eylül 2019’da ise Cox Automotive, Rivian’a 350 milyon dolarlık yatırım yaptığını ve şirketlerin, lojistik ve hizmet konusunda iş birliği yapacağını açıkladı.

Ayrıca Amazon ve Rivian arasında gerçekleştirilen bir ortaklıkta elektrikli dağıtım aracı projesi üzerine. Amazon, dağıtım yaptığı araçları elektrikli araca çevirerek uzun süreçte kazanç elde etmeyi planlıyor.

Rivian R1T ve Rivian R1S henüz satışta değil. 2020 yılında müşteriye teslimatının yapılması planlanıyor. Amazon ve Ford tarafından desteklenen firmanın en büyük rakibi ise Tesla.

Siz Rivian R1T ve Rivian R1S hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Tesla’yı tahtından edebilecek mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.