DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Microsoft Teams çıtayı yükseltiyor!

12.03.2018
A+
A-

Ön izleme sürecinden 1 yıl önce çıkan Teams, öncelikle servisin aktif olduğu IP telefonlar ve konferans odası cihazları için Cortana sesli etkileşim desteği ile dikkat çekecek. Bu sayede kolayca arama, toplantıya katılma veya toplantıya başka kişileri eklemek konuşulan doğal dil ile mümkün olacak.

Bulut kaydı özelliği ise tık tıkla toplantı kayıtlarının yapılmasını sağlıyor. Otomatik transkripsiyon, zaman kodlaması, tüm takım üyelerinin başlıkları okuması, konuşma içi arama ve toplantının bir kısmını veya tamamını oynatma bu özellikle kullanıcılara sunulacak.

Satır içi mesaj çevirisi ise farklı dillerde konuşan insanların akıcı bir şekilde iletişim kurmasına yardımcı olacak. Gönderilerin bir kanal veya sohbette çevirisi ile dil engelleri aşılmış olacak. Video görüşmelerde arka planın bulanıklaştırılması ise katılımcıların arkanızda ne olduğuna değil size odaklanmasını mümkün kılacak. Teams Meeting için yakınlık tespiti ise, herhangi bir toplantıya yakın ve müsait bir Skype Oda Sistemi’ni keşfetmenizi ve eklemenizi kolaylaştırıyor. Son olarak, toplantılarda mobil paylaşım ile katılımcıların mobil cihazları ile canlı video akışı, fotoğraf veya ekran paylaşımı yapması sağlanıyor. Tüm bu yeniliklerin yıl sonuna doğru sunulması planlanıyor.

Microsoft, bu yılın ikinci yarısı için bazı arama odaklı özelliklerin de müjdesini veriyor. Mevcut telefon altyapısının kullanımı ile Teams üzerinden çeşitli görüşme özellikleri şirketler için büyük kolaylıklar sağlayacak.

Servisin 181 pazarda ve 39 dilde toplam 200 bin organizasyon tarafından kullanıldığının ve 3 milyon takımın oluşturulduğunun altı çiziliyor. Bu takımların yaklaşık yüzde 60’ının ABD dışı ülkelerden olduğunu da belirtelim.

:: Teams için gelecek yenilikler hakkında düşünceleriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.