DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Her Sayfası Gerilim ve Gizem Dolu, Birbirinden Başarılı 10 Polisiye Roman Önerisi

04.08.2022
A+
A-

Edebiyatın şüphesiz en ilgi çekici ve köklü türlerinden biri polisiye. Çözülmemiş cinayetler, zeka oyunlarıyla dolu sahneler, belki de son sayfasına kadar öğrenemediğimiz bir gizli gerçek ve kompleks karakterler… İyi bir polisiye/suç romanında bu saydıklarımın her biri sayfaları daha hızlı çevirmenizi sağlar.

Üstelik polisiye romanları hiçbir zaman sadece polisiye olmuyor. Psikolojiden, zaman zaman bilim kurgu ögelerinden ya da tarihi olaylardan güç alan polisiye romanlar, aynı anda bir sürü farklı hikayeyi deneyimlememizi sağlıyor. Bu listede de tam da böyle kitaplar var. 

Satın almak istediğiniz kitaplar olursa, öncesinde buradaki bağlantıdan Amazon Prime üyesi olarak ücretsiz ve hızlı kargo, indirim gibi fırsatlardan yararlanabilirsiniz! Keyifli okumalar.

Morgue Sokağı Cinayetleri – Edgar Allan Poe 

Listemizde ilk sırada, polisiye ve gerilim edebiyatının kurucularından diyebileceğimiz Edgar Allan Poe var. Morgue Sokağı Cinayetleri ise tarihin ilk dedektiflik öyküsü. Korkunç bir cinayete kurban giden iki kadının hikayesini anlatan Morgue Sokağı Cinayetleri, eğer bu türü seviyorsanız ve henüz okumadıysanız mutlaka listenize eklemeniz gereken bir kitap.

Kitaba göz atmak ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Esrar-ı Cinâyât – Ahmet Mithat Efendi

Cesedi bulunan bir genç kız, intihar süsü verilerek öldürülen bir başka kurban, adaletsizlikler ve rüşvetle dolu çürümüş bir sistem. Türk edebiyatının değerli yazarlarından Ahmet Mithat Efendi’nin Esrar-ı Cinayat isimli öyküsünde polis şefi Osman Sabri ile Muharrir Efendi, güçlerini birleştirerek gizemli cinayetleri çözmek ve sistemi onarmak için mücadele ediyorlar.

Kitaba göz atmak ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sarı Odanın Esrarı – Gaston Leraux

Suçlunun hiçbir çıkışı olmayan bir odadan gizemli bir şekilde sırra kadem bastığı, ortada işlenmesi imkansız gözüken ancak gerçekleşmiş, çözülmesi gereken korkunç bir cinayet olan ‘kilitli oda’ ya da ‘imkansız suç gizemi’ olarak anılan türün ilk örneklerinden biri olan Sarı Odanın Esrarı da listemizde.

Ünlü bir bilim insanının şatosunda gerçekleşen bir cinayeti çözebilmek için bir ‘dedektif’ ve bir avukat olay yerine gider ve bu bulmaca gibi cinayeti araştırmaya başlarlar!

Kitaba göz atmak ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Binbir Gece Polisiyeleri – Robert Louis Stevenson

Her biri birbirinden ilgi çekici kısa hikayelerden oluşan Binbir Gece Polisiyeleri, İngiliz kısa hikaye geleneğinin öncü eserlerinden biri. Define Adası ve Dr. Jekyll ve Mr. Hyde gibi eserlerin ünlü yazarı Robert Louis Stevenson’a yazarken eşinin de eşlik ettiği bu hikayelerin hepsi, polisiye tutkunlarını etkileyecek türden.

Kitaba göz atmak ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Death Note: Bir Başka Defter Los Angeles BB Cinayetleri – Tsugumi Ooba & Takeşi Obata

Los Angeles’ta yaşanan bir dizi seri cinayeti bir dedektif ve bir eski FBI ajanı ile birlikte çözmek ister miydiniz? Her yeni gelişmeyle işlerin giderek daha sarpa sardığı ve her geçen an daha da zorlaştığı bu etkileyici cinayetler öyküsü, bir polisiyeden beklediğiniz her şeyi sunuyor.

Kitaba göz atmak ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Cam Kent – Paul Auster

Tüm eserleri birbirinden başarılı bir yazar olan Paul Auster’ın gizemlerle, cinayetlerle, ürkütücü telefonlarla ve nasıl gerçek olabileceğine ihtimal vermeyeceğiniz detaylarla dolu serisi New York üçlemesinin ilk kitabı Cam Kent. Bir polisiye yazarının içinden çıkamayacağı garip olaylarla dolu bu kitap, kesinlikle listenize eklemeniz gereken eserlerden biri.

Kitaba göz atmak ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Amanvermez Avni – Ebu’s Süreyya Sami (10 Kitaplık Set)

Osmanlı’nın son dönemlerinde geçen, İstanbul’un ve Osmanlı’nın kalabalık insan manzaralarını en iyi şekilde yansıtan, bunu yaparken bir yandan da dönemin sosyal ve siyasi yapısına göndermeler yapan Amanvermez Avni serisi, pek çok yerde ‘Türklerin Sherlock Holmes’ü’ olarak geçiyor.

Yalnızca artık ünüyle Osmanlı’nın saray çevresinde bile tanınan bir ‘dedektif’ olan Avni karakteri için bile okumaya değer olan serinin tüm eserlerinin bir arada bulunduğu derlemeyi kütüphanenize eklemek isteyebilirsiniz!

Kitaba göz atmak ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sokratis’in Oyunları – Suphi Varım

Bu kez de yine Osmanlı’nın son günlerinde ama İzmir’de geçen bir polisiye önerimiz var. Suphi Varım’ın garip ve zeki dedektif karakteri Sokratis’in İzmir’de geçen ve ayaklanmalar, cinayetler ve gerilim dolu maceralarına giriş kitabı Sokratis’in Oyunları.

Kitaba göz atmak ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Patasana – Ahmet Ümit

Ülkemizde polisiye roman denince akla gelen ilk isimlerden olan Ahmet Ümit’in en sürükleyici kitaplarından biri Patasana. Fırat kıyısında Hititler döneminden kalma tabletlerin kazısı sırasında yaşanan gerilim dolu olaylar, cinayetler, tehditler ve gizemli olaylar bir yandan her sayfada içine çeken bir kurgu yaratırken bir yandan da Anadolu topraklarının binlerce yıl öncesini resmediyor. 

Kitaba göz atmak ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Melekler ve Şeytanlar – Dan Brown

Polisiye ve suç romanlarının yer aldığı bir listede Dan Brown’a da mutlaka yer vermek gerekir. Aslında bu türün sevenlerinin çok büyük bir kısmı okumuş olabilir ama yine de içinde gizli örgüt ‘İlluminati’nin, bedenine gizemli işaretler kazınarak öldürülmüş kurbanların, Vatikan’ın papa seçimlerinin ve kurtarılması gereken bir medeniyetin olduğu Melekler ve Şeytanlar’ı henüz okumadıysanız mutlaka göz atmalısınız.

Kitaba göz atmak ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla kitap önerisi isterseniz aşağıdaki listelerimize de göz atabilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.