DOLAR 32,5209
EURO 34,7395
ALTIN 2.491,79
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Instagram yeni özelliklerini test ediyor

29.03.2020
A+
A-

Corona virüsü birçok ülkenin sokağa çıkma yasağı uygulamasına sebep oldu. Özellikle öğrenciler ve yaşlılar sokağa çıkamadıkları için Twitter, Instagram, YouTube ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarında daha fazla vakit geçirmeye başladı.

Şirketler, bu sebepten dolayı uygulamalarında daha fazla radikal değişiklikler yaparak kullanıcılara sunmayı planlıyor. Tersine mühendis Jane Manchun Wong, şirketin yeni denediği özellikleri sızdırdı.

Kullanıcılar, Instagram destek çıkartması sayesinde maddi destek vermek istedikleri işletmelere uygulama üzerinden bağış yapabilecek. Şimdilik Paypal, Square ve Kabbage adlı ödeme sistemleri ile çalışacak olan özelliğin gelecekte kredi kartlarını da desteklemesi bekleniyor.

Ayrıca şirket, direkt mesaj sekmesinde kullanıcı adlarının yanına görüntülü konuşma butonu koyarak daha hızlı iletişim kurulmasını sağlayacak. Birçok kullanıcı evden çıkmadığı için Instagram ve Facebook gibi uygulamaların görüntülü görüşme özelliğini aktif olarak kullanıyor.

Birçok mobil cihazda özçekim kameralarında flaş bulunmaması sebebiyle Instagram gibi uygulamalar kullanıcılara ekran flaşı özelliği sunuyor. Şirket, kullanıcıların daha iyi fotoğraflar çekebilmesi için bej ekran flaşı özelliğini test etmeye başladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.