DOLAR 32,3852
EURO 35,0493
ALTIN 2.326,85
BIST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Hazımsızlığa Ne İyi Gelir?

19.10.2021
A+
A-

Dispepsi rahatsızlığı karın bölgesinin üst kısmında ortaya çıkan şişkinlik, erken doyma ya da ağrı ve kramp tarzında bulgularla anlaşılmaktadır. Dispepsi nedir? Detaylar haberimizde…

Dispepsi rahatsızlığı karın bölgesinin üst kısmında ortaya çıkan şişkinlik, erken doyma ya da ağrı ve kramp tarzında bulgularla anlaşılmaktadır. Dispepsi, küçük yaştaki çocuklarda kusma, ağrı, hıçkırma ve öksürme olarak belirti göstermektedir. Hazımsızlık belirtileri nelerdir? Hazımsızlığa ne iyi gelir? Hazımsızlığın sebep olduğu hastalıklar nelerdir? Hazımsızlığa iyi gelen bitki çayları nelerdir? Hazımsızlık yapan besinler nelerdir?

HAZIMSIZLIK BELİRTİLERİ

– Erken ve çabuk doyma

– Şişkinlik

– Üst karında ağrı

– Alt göğüste rahatsızlık

– Gaz

– Yanma

– Ekşime

– Geğirme ihtiyacı

– Halsizlik

– Bulantı hissi

– Reflü

HAZIMSIZLIK NASIL ÖNLENMEKTEDİR?

– Besinler ağız açıkken çiğnenmemelidir.

– Fazla baharatlı yemekler tercih edilmemelidir.

– Sigara ve alkol tüketilmemelidir.

– Yemeklerden sonra imkan varsa biraz yürüyüş yapılarak besinlerin sindirilmesine yardımcı olunmalıdır.

– Kafeinli ve gazlı içeceklerin tüketimi azaltılmalıdır.

– Asit oranı yüksek olan turunçgiller ve domates gibi besinler daha az tüketilmelidir.

HAZIMSIZLIĞA İYİ GELEN ÇAYLAR

Tarçın Çayı: Şişkinlik ve yemek sonrası oluşan hazımsızlık için yarım çay kaşığı toz tarçın bir fincan sıcak suya eklenip tüketilebilir.

Zencefil Çayı: Zencefil mide problemlerine karşı olumlu etkileri ile bilinmektedir.  Tüketeceğiniz 1 veya 2 fincan zencefil çayı midenizde rahatlama yaratır.

Rezene Çayı: Gaz ve şişkinlik için en önemli bitkilerden biri rezenedir. Rezene gaz oluşumunu da önler. Rezene çayını günde en çok 2 veya 3 fincan tüketilebilirsiniz.

EGZERSİZ İLE HAZIMSIZLIK ÖNLENİR Mİ?

Egzersiz kişinin sağlığı için oldukça faydalı bir faaliyettir. Gün içerisinde  otuz dakika ya da bir saat egzersiz yapmak sindirim sistemi için yararlı bir aktivitedir. Uzmanlar, yemeklerden sonra hafif tempo ile yürümenin mide sorunlarını çözme konusunda başarılı olduğunu dile getiriyor.

HAZIMSIZLIK YAPAN BESİNLER NELERDİR?

Fast food gibi doğal olmayan yapay katkı maddeleri ile pişirilen gıdaları tüketmek büyük oranda hazımsızlığa sebep olmaktadır. Bu tür gıdalar mide tarafından tam olarak sindirilemez ve midede şişkinliğe ve aşırı gaz birikimine sebep olur.

HAZIMSIZLIK İLE BAŞ GÖSTEREN HASTALIKLAR 

– Ülser

– Reflü 

– Gastroparezi 

– Mide enfeksiyonları

– İritabl bağırsak sendromu

– Kronik pankreatit

– Tiroid hastalığı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.