DOLAR 32,2495
EURO 34,6731
ALTIN 2.396,27
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Havada Asılı Kalan Virüsleri Yok Ediyor!

28.05.2020
A+
A-

Nebati tedavilerin insanlık tarihi her tarafında oldukça önemli bir yere sahip olduğunu ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için kullanılan bitkisel yağların virüs bulaşmasını alıkoymak nedeniyle da kullanılabileceğini gösteren Dr. Ebru Özdemir Nath, “Bütün ülkelerin karşılıklı problemi haline gelen Coronavirüs nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendiren ve virüslere aleyhinde etkili ot gibi yaşama daha da önem kazandı.

Antiviral etkin buharlaşan yağları, oda difüzörü içine ekleyerek bulunduğumuz odanın havasının temizlenmesinde kullanabiliriz. bununla birlikte buğu yöntemi ile sıcak suyun içine damlatılan birkaç damla uçucu yağların burundan teneffüs edilmesi özellikle üst solunum yollarında anti-viral etki ile koruma sağlayacaktır,” dedi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRECEK BİRÇOK YÖNTEM VAR

Çoğu nedenden nedeniyle zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmek için farklı alanlara yönlendirilmiş yöntemlerin bulunduğunu belirten Öğretim Üyesi Dr. Ebru Özdemir Nath konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Mesela güneş ışınlarını aracısız alan meyve ve sebze gibi taze gıdaların düzenli tüketilmesi bunlardan biri. Hava karardıktan sonradan akşam yemeğinde, bedenin dinlenmesini engelleyen sindirimi uzun süren protein ağırlıklı gıdalar tüketmemeye uyarı edilmeli. Yeterli su tüketmek, sabahleyin güne başlarken yapılacak 15 dakikalık farkındalık meditasyonu, uykudan önce yapılacak stabilizatör ve rahatlatıcı nefes çalışmaları ile gündüz saatlerinde yapılacak egzersizler ve bilhassa evde uygulanabilecek yoga çalışmaları bu dönemde bize destek olabilir.”

BİTKİSEL AROMALAR VİRÜSLERİ YOK EDİYOR

Bağışıklık sistemine hasar verebilecek olan virüs ve bakterilerin bulaşmasına karşı herkesin kendini koruması gerektiğini gösteren Nath, “Antiviral, antibakteriyel etkileri ile yaşadığımız ortamı, giysilerimizi, ellerimizi mikropsuz yetişmek için aromatik bitkilerden takviye alabiliriz. Bu konuda bitkilerin uçucu yağları ile yapılan bambaşka aromaterapi uygulamaları var. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda farklı uçucu yağların antiviral etkileri tespit edilmiştir,” ifadelerini kullandı.

HAVANIZI TEMİZLER, ELİNİZİ DEZENFEKTE EDER

Uçucu yağların, Covid-19 virüsü üzerindeki etkisi ile ilgili yapılmış bir araştırma demin bulunmasa da antiviral olarak bilinen buharlaşan yağların korunmak için çoğu şekilde kullanılabileceğini kaydeden Öğretim Üyesi Dr. Ebru Özdemir Nath şu açıklamalarda bulundu:

“Antiviral etkili buharlaşan yağları, oda difüzörü içine ekleyerek bulunduğumuz odanın havasının temizlenmesinde kullanabiliriz. Bunları distile su ile karıştırarak bir sprey şişesi yardımıyla üzerimizdeki giysilere sıkarak da kullanabiliriz. Antiviral etkin buharlaşan yağlar ve Aloe vera jeli ile hazırlayacağımız jel karışımlarıyla, ellerimizi sterilize edebiliriz. Bu karışımda yer alan doğal yağlar ellerimizin yıpranmadan mikropsuz kalmasını sağlar. Keza buğu yöntemi ile sıcak suyun içine damlatılan birkaç damla buharlaşan yağların burundan teneffüs edilmesi bilhassa üst solunum yollarında anti-viral etki ile koruma sağlayacaktır.”

ANTİVİRAL ETKİSİ OLAN BAZI AROMATİK BİTKİLER

Öğretim Üyesi Dr. Ebru Özdemir Nath, antiviral etkin bazı aromatik bitki türlerini şöyle sıraladı;

Adaçayı (Salvia fruticosa) Bergamot (Citrus bergamia) Beyaz kekik (Coridothymus capitatus) Biberiye (Rosmarinus officinalis) Çay ağacı (Melaleuca alternifolia) Itır (Pelargonium graveolens) Karanfil (Syzygium aromaticum) Limon otunun (Cymbopogon winterianus) Melissa (Melissa officinalis) Mercan köşk (Origanum dictamnus) Ökaliptus (Eucalyptus globulus) Paçuli (Pogostemon cablin) Tarçın (Cinnamomum zeylanicum) Tatlı portakal (Citrus sinensis)

ANTİVİRAL ETKİ BELIRTEN UÇUCU YAĞLAR

Dr. Ebru Özdemir Nath, antiviral etkisi belirten buharlaşan yağlara dair bazı bilimsel çalışma örneklerini ise şu şekilde sıraladı;

“Ökaliptus (Eucalyptus globulus) ve Çay ağacı (Melaleuca alternifolia) esansiyel yağları difüzor ile kullanıldığında havada asılı kalan virüsler üstünde etkili olmuştur.

Karanfil tomurcuğu (Syzygium aromaticum) uçucu yağında bulunan öjenol, deneme edilen grip suşlarının otofaji indüksiyonunu inhibe etmiştir.

Melissa (Melissa officinalis) uçucu yağı in vitro olarak kuş gribine (H9N2) anti-viral etkili olmuştur.

Tarçın kabuğu (Cinnamomum zeylanicum), Karanfil tomurcuğu (Syzygium aromaticum), Tatlı portakal (Citrus sinensis), okaliptüs (Eucalyptus globulus) ve Biberiye (Rosmarinus officinalis) esansiyel yağları içeren bir karışım, in vitro grip virüsü aktivitesine karşısında koruyucu olmuştur.

Beyaz kekik (Coridothymus capitatus), Mercan köşk (Origanum dictamnus) ve Adaçayı (Salvia fruticosa) uçucu yağlarını içeren bir karışım, influenza virüslerine ve in vitro bir rinovirüse karşı antiviral etki göstermiştir.

Tarçının (Cinnamomum zeylanicum) esas bileşeni olan sinnamaldehit, influenza büyümesine aleyhinde in vitro ve in vivo antiviral aktivite göstermiştir.

Bergamot (Citrus bergamia), Ökaliptüs (Eucalyptus globulus), Itır (Pelargonium graveolens), Tarçın (Cinnamomum zeylanicum) ve Limon otunun (Cymbopogon winterianus) buharlaşan yağlarının influenza virüsüne karşı etkin olduğu tespit edilmiştir.

Paçuli (Pogostemon cablin) ile içki karışımı, in vitro ve in vivo antiviral tesir göstermiştir.

Akarsu ağacı (Melaleuca alternifolia) esansiyel yağı, influenza virüsüne aleyhinde antiviral aktivite göstermiştir.”

İLİşKİLİ HABERLER Coronavirüs Salgını Sonrası Düğünler Nasıl Olacak?

Coronavirüs Salgını Sonrası Düğünler Nasıl Olacak?

Coronavirüs İçin İkinci Dalga Uyarısı: Sınırların Kapalı Kalsın

Coronavirüs İçin İkinci Dalga Uyarısı: Sınırların Kapalı Kalsın

ABD'de Coronavirüsten Ölenlerin Sayısı 100 Bine Yaklaştı

ABD’de Coronavirüsten Ölenlerin Sayısı 100 Bine Yaklaştı

Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya'dan Dikkat Çeken Coronavirüs Açıklaması

Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya’dan Uyarı Çeken Coronavirüs Açıklaması

İLİşKİLİ GALERİLER Covid-19 Sonrası Camiler Nasıl Olacak?

Covid-19 Sonrası Camiler Nasıl Olacak?

Covid-19 Sonrası Uçuşlar Nasıl Olacak?

Covid-19 Sonrası Uçuşlar Nasıl Olacak?

Covid-19 Sonrası Trafikte Hangi Önlemler Alınacak?

Covid-19 Sonrası Trafikte Hangi Önlemler Alınacak?

Covid-19 Sonrası Okullarda Hangi Önlemler Alınacak?

Covid-19 Sonrası Okullarda Hangi Önlemler Alınacak?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.