DOLAR 32,2188
EURO 35,0226
ALTIN 2.500,70
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Hastane Randevu Sürelerindeki Değişiklik

Hastane randevu sürelerindeki değişiklikler hakkında detaylı bilgi. Randevu süreleri, hastaların bekleme sürelerini nasıl etkiliyor?

08.05.2024
A+
A-

Sağlık Bakanlığı’nın 6 Ekim 2022’de aldığı kararla hastanelerdeki yığılmayı önlemek amacıyla randevu süre aralığı 10 dakikadan 5 dakikaya düşürülmüştü.

İstanbul Tabip Odası’nın Paylaşımı

İstanbul Tabip Odası, dün bir eğitim araştırma hastanesinin randevu ekranını paylaşarak, bir doktora 10 dakika içerisinde 4 farklı hasta için randevu verildiğini gösterdi.

Hasta ve Hasta Yakınlarının Mağduriyetleri

  • Kifayet Şahin: “Başka bir hastalığa ta 7’nci, 8’inci aya verdiler. 182’den aldığımız randevularda çok zor düşürüyoruz. Yaşlılar eğer genci yoksa çok zor alıyor çünkü MHRS bilmiyor.”
  • Senem Şahin Gül: “En yakın ultrason bir yıl sonraya veriliyor. Bir dahaki seneye mayısa gün veriliyor. Bu arada ölüyoruz.”
  • Bir Yurttaş: “Raporlu ilaçları bulamıyorsun, alamıyorsun. Sağlık Bakanlığı o kadar bu işin üstüne düşüyor ama hepsinden önce bulunamayan ilaçlar var.”

Hasta Yakınlarının Deneyimleri

Hasta Yakınlarının Deneyimleri

  • Senem Şahin Gül: “Babama iğne yazdırmak için bir hafta işten izin aldım. Peki, herkes izin alıp getirebilir mi? Bir iğne bir hafta sürdürülür mü, bulmak da bir hafta sürdü, etti 15 gün.”
  • Başka Bir Vatandaş: “23 seneden beri ben buradayım. Tamam, önceden gecenin 3’ünde sıra alıyorduk ama şimdi 3-4 ay sonraya randevu veriyor bana. Ben ne yapayım, öleyim mi o zamana kadar?”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.