DOLAR 32,3793
EURO 34,7360
ALTIN 2.408,24
BIST 10.101,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Sıcaklık Artışı ve Hava Durumu Uyarıları

Sıcaklık artışı ve hava durumu uyarıları ile ilgili güncel bilgileri bu içerikte bulabilirsiniz. Hava durumu değişiklikleri hakkında detaylı bilgiler ve önemli uyarılar burada!

17.04.2024
A+
A-

Sıcaklık Artışı ve Önlemler

Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sıcaklıkların artış gösterdiğini vurgulayarak, “Öğle saatlerinde güneşin dik açıyla geldiği zamanlarda, kronik rahatsızlığı ve yaşı büyük olan vatandaşlarımızın biraz daha tedbirli davranmasında fayda var” uyarısında bulundu.

Yurt Genelinde Hava Durumu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde yaşanacak hava durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Batı kesimlerde önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklendiğini belirterek, hafta sonunda ise Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de sağanak yağış geçişleri olabileceğini söyledi.

Yurdun genelinde sıcaklıkların yağışlara göre daha baskın olacağını belirten Çelik, sıcak hava etkisinin devam edeceğini ve hafta sonunda hafif bir serinleme beklendiğini açıkladı.

Sıcak havalara karşı alınması gereken tedbirler konusunda uyarılarda bulunan Çelik, özellikle doğu bölgelerde sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıkabileceğine dikkat çekti. Vatandaşların su tüketimini arttırmaları ve güneş altında fazla kalmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

  • Ankara: En yüksek sıcaklıklar 27 ve 28 derece civarında seyrederken, hafta sonunda hafif bir serinleme bekleniyor.
  • İstanbul: Perşembe ve Cuma günleri kısa süreli sağanak yağış geçişleri olabilir. En yüksek sıcaklıklar 24 ve 25 derece civarında. Hafta sonunda 2-3 derece serinleme öngörülüyor.
  • İzmir: Sıcaklıklar 26 ve 28 derece arasında değişirken, hafta sonunda 24-23 derece civarında seyredecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.