DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Hastane duvarları sanatla renklendi

Kahramankazan Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Alparslan Türkeş Mahalle Kültür Evi’nin kursiyerleri, Kahramankazan Devlet Hastanesi palyatif bölümünde yatan hastalar için duvarları resimlerle süsledi. Hastalar, renklendiren resimlerin moral ve umut kaynağı olduğunu belirtti.

17.12.2023
A+
A-

– Hastane koridorlarına resim yaptılar

ANKARA – Kahramankazan Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Alparslan Türkeş Mahalle Kültür Evi’nin kursiyerleri Kahramankazan Devlet Hastanesi palyatif bölümünde yatan hastalar için duvarları resimlerle süsledi.

Kahramankazan Devlet Hastanesi’nin Palyatif bölümüne umut ışığı saçan resimler çizildi. Hastaların modunu ve moralini yükselterek, huzurlu bir ortam oluşturmak için hastane duvarlarına sanatı yansıtan kursiyerler hastalardan olumlu dönüşler aldığını belirtti. Alparslan Türkeş Kültür Evi’nin resim öğretmeni Ayfer Bozkurt öğrencileriyle birlikte yeteneklerini hastane duvarlarına yansıttı. Kursiyerler yeşillik, manzara, çiçek, su, leylek gibi motifler çizerek rengarenk bir sanat eseri çıkarttılar. Hastalar ise duvarları renklendiren resimlerin hem iç açıcı olduğunu hem de moral ve umut kaynağı olduğunu belirttiler.

Kursiyerler onlara bu fırsatı sunan ve her konuda desteğini sağlayan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’a teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler.com

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.