DOLAR 36,0956
EURO 37,8697
ALTIN 3.397,98
BIST 9.914,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Cum 12°C
Cts 11°C
Paz 7°C
Pts 6°C

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Yeni Destekleme Modeli ve Tarımsal Üretim Planlaması

Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni destekleme modeli ve tarımsal üretim planlaması ile çiftçilere önemli fırsatlar sunuyor. Bu yenilikçi yaklaşım, sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik ederek üretkenliği artırmayı hedefliyor.

31.12.2024
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Yeni Destekleme Modeli

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli” çerçevesinde, Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, köy köy dolaşarak çiftçilere önemli bilgiler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu ve teknik ekip, merkeze bağlı Cumaçay köyünde çiftçilerle bir araya geldi.

Toplantıda, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için atılması gereken adımlar, yeni destekleme modelleri ve çiftçilere sunulan çeşitli destekler hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, çiftçilerin soruları dinlenerek karşılıklı istişarelerde bulunuldu.

Üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyinoğlu, tarımsal üretim planlamasının 2023 yılının ortalarında mevzuat değişikliği ile hayata geçirildiğini ve 2024 yılının başında hayvancılık ile su ürünlerinde uygulanmaya başlanacağını belirtti.

Bitkisel üretim planlaması için başvuruların alındığını ve 2025 yılı itibarıyla bu çalışmaların sürdürüleceğini ifade eden Hüseyinoğlu, “Bakanlığımız, tarımsal üretim planlaması ile ilgili yeni bir vizyon geliştirdi. 81 il ve 922 ilçede, nerede hangi ürünün üretilmesi gerektiği ve nerede üretilmemesi gerektiği konusunda kapsamlı çalışmalar yaptık. Vatandaşlarımızın hem tam destek alması hem de mağduriyet yaşamaması için bu sistemi detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Bu güne kadar 240 köyde bilgilendirme yaptık. İlçelerde ve köylerde, hayvancılık, su ürünleri ve bitkisel üretim destekleme modeliyle ilgili bilgilendirmelere devam edeceğiz,” dedi.

Yeni destekleme modeline üreticilerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Hüseyinoğlu, muhtarlar aracılığıyla yapılan planlamaların yanı sıra sosyal medya hesapları ve kurum ziyaretleri yoluyla da bilgi paylaşıldığını ifade etti.

Bilgilendirme çalışmalarının amacını açıklayan Hüseyinoğlu, “Bu tarımsal üretim planlamasının amacı, ülkemizdeki tarımsal üretimin daha verimli hale gelmesini ve ürün miktarının artmasını sağlamak. Böylece vatandaşlarımızın gelirlerini artırmayı hedefliyoruz. İnşallah, üreticilerimizin çabasıyla bu hedeflerimize ulaşacağız ve daha sağlıklı, daha iyi bir üretim gerçekleştireceğiz,” şeklinde konuştu.

– AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.