DOLAR 32,2908
EURO 34,8209
ALTIN 2.451,79
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Hamile kalmak için ne sıklıkta ve ne zaman ilişkiye girmelisiniz?

22.09.2020
A+
A-

Saç kırıklarının bir çok nedeni var... ABONE OL

Saç kırıklarının bir çok nedeni var…

Saçın aşırı ısıya, toza ve kirliliğe maruz kalması, saçlarınızı aşırı yıkamak, düzleştirici, bukle maşası gibi saç şekillendirici ürünlerin ve serumlar, spreyler ve kuru şampuanlar gibi kimyasal ürünlerin aşırı kullanımı, saçın düzensiz yağlanması, saçınızı sıcak suyla yıkamak, saçınızı düzenli olarak kestirmemek, perma ve saç boyama dahil kimyasal işlemler, klorlu ve tuzlu sular saçı yıpratır.

İşte kırık saç uçları için doğal çözümler...

İşte kırık saç uçları için doğal çözümler…

Yumurtayı saç maskesi olarak kullanmak, tüm zamanların en iyi ve en etkili ilaçlarından biridir. Yumurtalar kıvırcık saçlarınızı iyileştirmeye ve onlara daha sağlıklı bir parlaklık kazandırmaya yardımcı olur.

Burada kahramanımız yumurta sarısıdır. Saç tellerini güçlendiren ve uçların kırılmasını önleyen yeterli miktarda proteine ​​sahiptir. Yumurta ayrıca saçınız için nemlendirici ve saç kremi görevi görür.

Olağanüstü sonuçlar elde etmek için yumurta sarısını diğer malzemelerle bir araya getirmek her zaman daha iyidir. Çözümlerden biri yumurta sarısını ikişer yemek kaşığı zeytinyağı, badem yağı ve balla karıştırmaktır. Bu mucizevi yumurta maskesini saçınıza uygulayın ve ılık suyla yıkamadan önce yaklaşık 30-45 dakika kadar bekletin.

Bal

Bal

Bal; sağlıklı bir vücut, saç veya cildi korumak için harikalar yaratır. Bal, nem kaybını önleyen ve böylece sizi kuru bir saç derisine sahip olmaktan kurtaran bir nemlendirici görevini görür. Sonuç olarak saç köklerini güçlendirdiği için kırık uçları da önleyecektir. Ayrıca anti bakteriyel özelliklerinden dolayı saç derinizin temiz kalmasına da yardımcı olur.

Sadece bal ve su kullanmak saçınızı yapışkan ve dağınık hale getirebilir. Bu neden ile balı, zeytinyağı ve yumurta sarısı (isteğe bağlı) ile karıştırarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Bu karışımı saç deriniz de dahil olmak üzere tüm saçınıza uygulayın ve yıkamadan önce yaklaşık 20-25 dakika bekletin.

Papaya

Papaya

Papaya, folik asitten oluşur. Folik asit, saç derinizdeki ve saçınızdaki kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda vücutta bulunan doğal yağ olan sebum üretimini artıran A vitamini içerir. Papaya, saç derinizi ve saç köklerinizi nemlendirmeye yardımcı olur ve saç uzamasını destekler.

İhtiyacınız olan tek şey, kalın bir macun yapmak için çiğ bir papaya ve yoğurdu karıştırmak. Maskeyi saçınıza uygulayın ve 30-45 dakika bekleyin. Son olarak soğuk suyla yıkayın.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, bölünmüş uçları önlemek için en yaygın, asırlık reçetedir. Saçınızın pürüzsüzleşmesine ve kafa derisinde bulunan kiri gidermeye yardımcı olur. Kırık uçlar, donukluk ve saç dökülmesi dahil tüm saç problemleriyle açıkça mücadele eder.

Hiçbir ekleme yapmadan saçınıza ve saç derinize ılık hindistan cevizi yağı ile masaj yapmanız ve yaklaşık 1-2 saat bekletmeniz yeterlidir. Daha sonra saçınızı durulayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.