DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Güneyden Gelen Toz Bulutları Türkiye’yi Etkisi Altına Aldı

Güneyden gelen toz bulutları Türkiye’yi etkisi altına aldı. Hava kalitesi düşerken, toz partikülleri sağlık sorunlarına neden olabilir. Detaylar için tıklayın.

24.04.2024
A+
A-

Kuzey Afrika’dan gelen ve geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ı sarıya boyayan toz bulutları, şimdi de Türkiye’de etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın için 44 ilde sarı uyarı verdi.

Güneyden Gelen Toz Bulutları Türkiye'yi Etkisi Altına Aldı

Sarı Uyarı Yapılan 44 İl

Sarı Uyarı Yapılan 44 İl

  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Amasya
  • Ankara

Toz Bulutlarının Türkiye’yi Etkileme Süreci

Toz Bulutlarının Türkiye'yi Etkileme Süreci

Sahra Çölü’nden gelen toz bulutları, Avrupa’ya taşınarak Türkiye ve Yunanistan gibi ülkelerde gökyüzünü turuncuya boyadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, toz taşınımının Türkiye’deki etkileriyle ilgili uyarılarda bulundu.

Çöl Tozlarının Sağlık Üzerindeki Etkileri

Çöl Tozlarının Sağlık Üzerindeki Etkileri

Çöl tozlarının sağlık açısından zararlı olduğunu belirten uzmanlar, tozların solunum yollarına zarar verebileceğini ve maskenin kullanımının önemli olduğunu vurguluyor.

Vatandaşların Gözlemleri ve Deneyimleri

Vatandaşların Gözlemleri ve Deneyimleri

Sahilde bisiklet sürerken toz bulutlarından etkilendiğini ifade eden bir vatandaş, çevresindeki insanların nefes almakta zorlandığını ve çocukların da etkilendiğini anlattı. Diğer bir vatandaş ise toz bulutlarının arabaların üzerinde bıraktığı sarı izleri merak ettiğini belirtti.

Güneyden Gelen Toz Bulutları Türkiye'yi Etkisi Altına Aldı

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Güneyden Gelen Toz Bulutları Türkiye'yi Etkisi Altına Aldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.