DOLAR 32,1993
EURO 35,0283
ALTIN 2.499,34
BIST 11.059,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Güneş yanığına iyi gelecek doğal yöntemler

11.06.2020
A+
A-

ABONE OL

Ilık bir banyoya aşağıdaki bileşenlerden herhangi birinden (ya da bunların bir kombinasyonundan) bir ila iki fincan ekleyin.

Sıcak sudan kaçının ve takriben 15 ila 20 dakika dek bekleyin. Somurtkan takdirde cildinizi daha da kuruma riskiniz vardır.

Süt

Süt

Bir süt banyosu güneş yanıklarından gelen ısıyı sakinleştirebilir, proteinleri iltihabı azaltmak ve cildi yatıştırmaya muavin olur.

Karbonat ve elma sirkesi

Karbonat ve elma sirkesi

Elma sirkesindeki asetik asit, karbonat kaşıntılı cildi rahatlatırken ağrıyı azaltır.

1/4 su bardağı elma sirkesi ve 1/4 su ve karbonat ile karıştırın. Lavanta gibi ıslah edici bir buharlaşan yağ birkaç damla yağı karışıma ekleyin ve aracısız güneş yanığı bölgelerine uygulayın.

Salatalık

Salatalık

Salatalık doğanın en iyi anti-enflamatuar bileşenlerinden biridir.

Cildinizi hafifletmek ve çok gereksinim duyulan nemi devretmek için salatalık suyu, aloe vera ve hindistancevizi sütünü karıştırın.

Ekstra soğutma rahatlığı için buzdolabında saklayın!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.