DOLAR 32,2641
EURO 34,7012
ALTIN 2.401,56
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Güneş Çarpmasına Ne İyi Kazanç?

09.06.2020
A+
A-

Güneş çarpmasına ne iyi gelir? Yaz aylarında çok sık karşılaşılan durumlardan birisi olan güneç çarpması, çok süratli bir biçimde müdahaleyi gerekli kılıyor. Hayati risklerin önüne geçebilmek için ayrıntılarıyla doğal olan yöntemlerle bu problemden kurtulmak çok güç değil. Haberimizde bunun ayrıntılarını bulacaksınız.

Güneş Çarpması Nedir?

Çoğunlukla 40 derece ve üzeri olan havalarda güneşin aşağı fazla artı kalan insanların belirlenmiş bir süre sonra fenalaşmasına güneş çarpması adı verilir. Böyle durumlarda özellikle merkezi asap sisteminde çok büyük dengesizlikler ortaya çıkar. Bundan nedeniyle en kısa zaman içinde müdahale etmek gerekir.

Güneş Çarpması Belirtileri Nelerdir?

Vücut ısısının 40 derece olması Ortaya meydana çıkan birtakım kramplar Sıcak ve son derece kuru olan deri Bunun yanı sıra baş ağrısı Nabzın daha yüksek atması Çok seri bir biçimde nefes alma ve verme Terleme Bilincin kaybedilmesi Halüsinasyon görülmeye başlanması Ayrıca davranışta hem de konuşmada birtakım bozuklukların ortaya çıkması.

Böyle durumlarda alışılmış olarak soğuk suyla duş yerine getirmek hemencecik uygulanması gereken şeylerin içindedir. Odadaki havanın soğuk ışık halkası getirilmesi, buzlu kompres gibi bambaşka yöntemler laf konusu olsa da özellikle doğal birçok metot daha vardır.

Güneş Çarpmasına Doğal Çözümler Var mı?

Güneş çarpmasına ne iyi gelir: Anında soğan suyunu böyle durumlarda uygulamak mümkündür. Bu sayede vücut ısısı en kısa süre dilimi içinde düşmeye başlar. Bu Vesile Ile yaşamsal tehlike de geçmiş olur. Bunun kullanımı ise fazla basit. Soğanın suyunu çıkarın ve daha sonra buna su ekleyin. Arkasında da keza eklem hem de boynun olduğu yeri silin. Yoğurt keza güneş çarpmasına hem de güneş yağına gelmesiyle aşina en iyi besinlerden birisidir. Bunu dilerseniz uç olarak vücuda sürebilirsiniz. Bunun yanı sıra bir öteki tatbik yöntemi ise içine hem kimyon keza de tuz katmak ve bu şekilde sürmektir. Günde iki kez yerine getirmek yeterlidir. Güneş çarpmasına iyi gelen şeylerin içinde elma sirkesi de vardır. Ayrı birçok konuda menfaat sağlayan bu besini göstermek için başlangıçta bardağın içine ekleyin. Miktarının bir tatlı kaşığı değin olması yeterlidir. Bunu sonradan harcamak yeterlidir. Kısa sürede sonuç verir. Güneş çarpmasına bitirmek için lavanta yağının kullanımı da mümkündür. Son derece etkili olduğunu anlatmak lazım. Keza cildi yeniler ayrıca de çarpmanın ortaya çıkardığı olumsuzluklara son verir. Bundan nedeniyle başarılı bir yöntemdir.

Güneş çarpmasına ne iyi gelir: Bu durumu dinmek için daha öbür şeyleri de kullanabilirsiniz. Bunların içinde mürdüm eriği en sinyâl olanlardan. Antioksidan özelliği laf konusu. Demirhindi suyu ve kişniş gibi öbür birçok opsiyon söz konusu. En uygun olanını derhal seçin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.