DOLAR 32,3634
EURO 34,6830
ALTIN 2.390,69
BIST 10.167,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Gözleriniz Bayram Edecek: Microsoft, Yüzlerce PC Oyununa HDR Desteği Getiriyor

18.03.2021
A+
A-

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Microsoft, yeni nesil oyun konsolları olan Xbox Series X ve Series S’te oyunseverlere otomatik HDR özelliği sunuyordu. Bu özellik ile standart dinamik aralığa (SDR) sahip oyunlar dahi yüksek dinamik aralığa (HDR) yükselerek daha iyi bir görsel deneyim sunuyordu.

Microsoft’un DirectX program yöneticisi Hannah Fisher tarafından yapılan açıklamalara göre yazılım devi, oyun konsollarından sonra şimdi de Windows PC’lere otomatik HDR özelliği getirmeyi planlıyor. Söz konusu özellik yayınlandığında 1000’den fazla PC oyunu, otomatik bir şekilde HDR desteğine kavuşacak.

Microsoft, DirectX 11 ve DirectX 12 oyunlara otomatik olarak HDR desteği sunacak

otomatik HDR

Şu an için test aşamasında olan özellik, Windows 10’un son 21337 yapısı ile Windows Insiders katılımcılarının kullanımına sunulmuş durumda. Eğer bir Windows Insider üyesiyseniz, bilgisayarınızı Windows 10 yapı 21337’ye güncellediyseniz ve bir HDR monitöre sahipseniz, bugün itibarıyla çok sayıda DirectX 11 ve DirectX 12  destekli oyunu otomatik HDR özelliği ile deneyimleyebilirsiniz.

Hannah Fisher’ın açıklamalarına göre otomatik HDR özelliği, DirectX 11 ve DirectX 12 SDR oyunların renk ve parlaklık aralığını geliştirerek oyunları HDR kaliteye taşıyor. Fisher, bu özellik ile birlikte oyunseverlerin HDR monitörlerinin yeteneklerinden tam anlamıyla yararlanabileceğini ifade ediyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi otomatik HDR özelliği, güçlü bir GPU gerektiriyor. Ayrıca Microsoft’un henüz özelliği optimize etme ve hataları giderme aşamasında olduğunu da unutmamak gerekiyor. Otomatik HDR şu an için önizleme aşamasında olsa da yayınlandığında güçlü bir PC’ye ve HDR monitöre sahip oyuncular için muhteşem bir deneyim sunabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.