DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Google’dan Corona virüs için kritik haber!

14.04.2020
A+
A-

COVID-19 olarak da bilinen bu vaka, teknolojik atılımların sağlık alanına kaymasına sebep oldu. Bu bağlamda Android ve iOS ikilisi için çalışan Google ile Apple, milyonlarca kişiyi korumak adına hayat kurtaran projelere imza atacak.

Henüz birkaç gün önce Corona virüsünü yenmek hedefi ile yola çıkan bu iki teknoloji devi, insanlığı etkileyen haberler vermeye devam ediyor. COVID-19’un izlenmesini mümkün kılmayı amaçlayan Google’dan bir müjde daha geldi.

Google ile Apple’ın bir uygulama programlama arayüzü (API) kullanacağı biliniyor. Buna ek olarak Google, daha önce belirttiğimiz üzere, önümüzdeki ay Bluetooth teknolojisini de sahaya sürerek insanları izlemeyi hedefliyor.

Android kullanıcılarının yerini anlık olarak takip etmeyi planlayan arama motoru devi, bu teknolojinin hangi Android sürümlerini kapsadığını açıkladı. Yeni sistem, Google Play hizmetlerinin altyapısını kullanacak.

Korona virüsünden korunma yolları

Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirketin yaptığı açıklamaya göre Android 6.0 Marshmallow sürümünü veya bu sürümden daha üst bir sürümü kullanan kişiler izlenebilecek. Diğer sürümler ise şu şekilde:

— Android 7.0 ve Android 7.1 Nougat

— Android 8.0 ve Android 8.1 Oreo

— Android 9 Pie

— Android 10

— Android 11 (henüz geliştirilme aşamasında)

Maalesef Çin’deki tüm Android telefonlar ile ABD tarafından uygulanan ambargodan sonra piyasaya sürülen Huawei marka telefonlar bu sisteme tabi olmayacak.

Kullanıcıları izleyerek bu virüsün yayılmasını engellemek isteyen Google, kendisi ve Apple tarafından yayımlanacağı konuşulan bir güvenlik sistemi de geliştiriyor. Zira Huawei, Xiaomi ve diğer Çinli üreticiler, ABD ile olan gerginlikten ötürü temkinli davranabilir. Bunu hesaba katan yazılım şirketi, Çinli markaları bu sistemin kullanımı adına zorlamayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.