DOLAR 32,5306
EURO 34,8564
ALTIN 2.423,34
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Google ve Apple’ın teknolojisini kimler kullanamayacak? Google ve Apple, corona peşine düşüp takip sistemi için kolları sıvadı. Corona virüs bulaşmış kişiler, corona peşine düşüp takip…

21.04.2020
A+
A-

Corona virüs bulaşmış kişiler, corona takip sistemi ile takip edilecek. Apple’ın iPhone’ları ve Google’ın Android işletim sistemine sahip cihazları, bugün küresel olarak takriben 3,5 milyarlık bir çoğunluğu oluşturuyor. Bu da enfeksiyonu peşine düşüp takip etmek için büyük bir potansiyel. Ama, sistemin nasıl kullanıldığının anlatıldığı şemaya baktığımızda, sistemi kullanacak telefonlarda bulunan kablosuz çiplerin ve yeni yazılımların, bilhassa 5 yıldan daha eski telefonlarda kullanılmadığını görüyoruz.

Corona virüse karşı en savunmasız şahısların 65 yaş üzeri bireyler olduğunu biliyoruz. Bu şahısların de nispeten birazcık daha eski telefonlar kullandığını göz önüne aldığımızda Google ve Apple ikilisinin corona virüs takip sistemi bu telefonlarda kullanılamayacak diyebiliriz.

Counterpoint Research’teki analistlere kadar, telefonun pilini tüketmeden cihazlar arasındaki yakınlığı saptamak için kullanılan düşük enerjili Bluetooth çipleri, günümüzde faal olarak kullanılan telefonların dörtte birinde bulunmuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Counterpoint analisti Neil Shah, toplamda 2 milyara yakın mobil kullanıcının bu girişimden faydalanamayacağının altını çizdi.

Tabii akıllı telefon satın alma eğilimleri ülkelere kadar farklılık gösteriyor. Mesela, İngiltere’deki kullanıcıların büyük bir kısmı bu sistemi kullanabilecek zeki telefona sahipken, Hindistan’da bu kullanım daha kısıtlı kalacaktır.

Counterpoint Research’ün bu konuyla ilgili de bir araştırması bulunuyor. Araştırmaya kadar İngiltere, ABD ve Japonya’da düzenli telefon kullananların oranı yüzde 88 iken, Hindistan’da bu oran yüzde 50 seviyesinde.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.