DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Gaziantep Nizip’te Tarihi Eser Operasyonu: 80 Sikke ve 14 Obje Ele Geçirildi

Gaziantep Nizip’te tarihi eser operasyonunda 80 sikke ve 14 obje ele geçirildi. Detaylar ve gelişmeler için haberimizi okuyun.

26.07.2025
A+
A-

Gaziantep’in Nizip ilçesinde tarihi eser kaçakçılığına yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi değerlere yönelik artan kaçakçılık faaliyetlerini önlemek amacıyla kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu kapsamda, Nizip ilçesinde şüpheli hareketler ve izleme çalışmaları sonucu, belirlenen adreslerde detaylı aramalar yapıldı.

Operasyonda, toplam 80 adet antik sikke ve çeşitli 14 tarihi obje ele geçirildi. Bu eserlerin, bölge tarihine ve kültürel mirasına büyük katkı sağlayabilecek nitelikte olduğu bildirildi.

Olayla ilgili olarak, şüpheli C.G. gözaltına alındı. Şüphelinin jandarma karakolundaki işlemleri devam ederken, ele geçirilen eserlerin detaylı incelemesi ve muhafazası için çalışmalar sürdürülüyor.

İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, kültürel mirasın korunması ve kaçakçılığın engellenmesi adına çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Beyza Nur Eryılmaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.