DOLAR 32,2684
EURO 34,8285
ALTIN 2.414,43
BIST 10.280,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Google Haritalar için toplu taşımayı etkileyen yenilik! Google Haritalar, yol tarifi ve navigasyon konusunda değişti. Arama motoru devi, COVID-19 salgını için…

09.06.2020
A+
A-

Milyonlarca insanın hayatını olumsuz bir şekilde etkileyen Corona virüsü, birçok kişinin iş yerine gitmesini ve yolculuk etmesini engelledi. Küresel bir normalleşme süreci için çabalayan sağlık çalışanları, demin istenen etraf koşullarının hazırlanmış olmadığını söylüyor.

Hayatın tüm engellere rağmen devam ettiğini düşünen ve insanların dışarıda çıktığını görebilen Google, kendisine ait olan harita uygulamasına el attı. Artık Google Haritalar’da seyahat kısıtlamaları ile ilgili bildirimler yer alacak.

Otomobil kullanmayı ve toplu nakliye araçları ile gezmeyi kolaylaştıran ve bu aktiviteleri daha tehlikesiz bir hâle yeni özellik, seyahat esnasında kullanılan bir yolun Corona virüsünden etkilenip etkilenmediğini gösterecek.

Bu sayede bir kullanıcı maske takıp takmamak konusunda belirsiz kalmayacak. Zira Google, sizi yalnızca gerekli anlarda uyaracak ve size ilgili güzergâhı kullandığınız sırada maske takmanızı söyleyecek.

Google’ın haritalama servisi, COVID-19 salgınından etkilenen yolları kullanan toplu nakliye araçları hakkında da veri verecek. Bu Nedenle seçtiğiniz güzergâhı kullanan araçların gecikip gecikmeyeceğini ya da sahiden vaktinde gelen trenlerin veya diğer toplu taşıma araçlarının neden geciktiğini öğrenebileceksiniz.

Bu özellik şimdilik şu ülkelerde faal edildi: Arjantin, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kolombiya, Fransa, Hindistan, Meksika, Hollanda, İspanya, Tayland, İngiltere ve Amerika Birleşmiş Devletleri.

Buna ek olarak Google, kullanıcılara yolculuk için seçim edilen rotada herhangi bir COVID-19 teftiş noktası veya kısıtlaması olup olmadığını bildirmek için de bir nitelik geliştiriyor. Peki Google’ın planı ne?

Bu özellik, seçilen ilgili yolda herhangi bir kısıtlama veya herhangi bir teftiş olduğu takdirde kullanıcıya daha yola çıkmadan haber verecek. Google Haritalar için yayımlanan yeni sistemin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği belli yok.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.