DOLAR 32,5995
EURO 34,7919
ALTIN 2.496,49
BIST 9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Google, Chrome Tarayıcısını Daha Sık Güncelleyeceğini Açıkladı

05.03.2021
A+
A-

ABD merkezli arama devi Google, Chrome tarayıcısı için yeni güncellemelerini uzun süredir altı haftada bir yayınlıyordu. Ancak yeni bir duyuru yayınlayan şirket, bu yılın üçüncü çeyreğinde Chrome 94 ile başlayarak bu güncellemelerin yayınlanma sıklığını altı haftadan dört haftaya indireceğini açıkladı.

Son on yıldır Chrome’un kararlı sürümü için güncellemeleri altı haftada bir yayınlayan şirket, daha küçük güvenlik odaklı yamaları ise iki haftada bir gönderiyordu. Şirket, tarayıcının sürüm döngüsünü kısaltarak kullanıcıların en son kararlı sürüme daha hızlı şekilde ulaşabilmesini hedefliyor.

Yeni özellikler daha hızlı yayınlanacak:

Chrome

Google’ın Chrome tarayıcısının sürüm döngüsünü kısaltmasıyla birlikte yeni özellikler daha hızlı yayınlanacak. Böylece kullanıcılar, yeni özellikleri kullanmak için uzun süreler beklemek zorunda kalmayacak.

Şirket ayrıca kurumsal müşteriler için sekiz haftada bir olmak üzere Genişletilmiş Kararlılık güncellemelerini sunacağını da açıkladı. Güvenlik odaklı olacak bu güncellemeler, Chrome’un beta sürümüne iki haftada bir gelirken kararlı sürüme ulaşması ise sekiz haftayı bulacak.

Tarayıcı güncellemeleri, web sitesi uyumluluğu ve güvenlik riskleri gibi konularda büyük önem taşıyor. Güncel tarayıcılar, daha güvenli olmanın yanı sıra ayrıca performans anlamında da daha iyi bir deneyim vadediyor.

Bu noktada Google, Chrome güncellemelerinin yayınlanma sıklığını kısaltarak kullanıcıların internet deneyimini iyileştirmeyi ve piyasadaki rakipleriyle rekabet edebilmeyi hedefliyor. Şirketin tarayıcı sektöründeki en önemli rakiplerinden olan Mozilla da Firefox için dört haftalık bir güncelleme döngüsü kullanıyor.

Google, Chrome tarayıcısının sürüm döngüsünü değiştirmenin yanında Chrome OS için de birden fazla kararlı sürüm seçeneği yayınlamayı planladığını bildirdi. Şimdilik konu hakkında pek fazla bilgi vermeyen şirket, detayların daha sonra açıklanacağını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.