DOLAR 32,3433
EURO 35,1097
ALTIN 2.308,93
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

MediaTek’in yeni işlemcisi: Helio A22 tanıtıldı!

18.07.2018
A+
A-

MediaTek’e göre işlemci, rakiplerine kıyasla yüzde 30 daha güçlü ve grafik performansı yüzde 72 daha fazla. İşlemcinin en büyük rakibi olarak, dört adet Cortex-A53 çekirdeğinden oluşan Snapdragon 429 gösteriliyor.

Bu işlemcinin kullanıldığı telefonlarda üreticiler, LPDDR3 veya LPDDR4x belleğe yer verebilecek. LPDDR3 için 4 GB, LPDDR4x için 6 GB RAM desteği sunuluyor. Ancak, giriş ve orta seviye cihazlarda 6 GB RAM görmek pek mümkün değil.

Şirket bu işlemcinin uygun fiyatlı cihazlar için büyük bir adım olduğunu iddia ediyor. Zira, 12 nm mimariye geçiş ile birlikte üretim maliyetleri düşerken, güç verimliliği artıyor. Böylece 28 nm fabrikasyon süreci ile üretilen işlemcilerin kullanıldığı telefonlara kıyasla, daha performanslı akıllı telefonlar görebileceğiz.

Helio A22, 21 megapiksel çözünürlüğünde tek kamerayı veya 13 megapiksel + 8 megapiksel çözünürlüğünde çift kamera kurulumunu destekliyor. Ayrıca, amiral gemilerinde gördüğümüz yüz kilidi özelliği bu işlemci tarafından destekleniyor.

Bluetooth 5.0, 802.11ac WiFi bağlantı teknolojilerini destekleyen ve Cat-6 LTE modeme sahip olan işlemciden güç alan ilk telefon, Xiaomi Redmi 6 olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.