DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Ekran kartını en çok zorlayan 15 oyun Ekran kartını en fazla zorlayan 15 oyun listemizde yüksek grafikli oyunlar kategorisindeki oyunları listeledik…

12.05.2020
A+
A-

Genel Olarak en yeni oyunlar, en yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyuyor. Bazen de özel oyunlar yüksek grafikleriyle dikkat çekebiliyor. Hatta bazı oyunlar, bir bilgisayarın performanslı olup olmadığını açıkça belirtmek için mukayese alınıyor.

Bazı oyunlar geliştirilme esnasında yüksek grafikle geliştiriliyor. Bir Takım oyunların da optimizasyon kısmı epeyce başarılı oluyor. Optimizasyonda başarılı olmayan oyunlar da ekran kartlarının korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Derhal yüksek grafikli oyunları incelediğimiz listeye başlayalım. Liste yer almayıp da grafikleriyle adından laf ettiren oyunlar da bulunuyor. Ama en çok zorlayan 15 oyunun bunlar olduğunu belirtmekte fayda var.

15. Star Wars Battlefront II

Yüksek grafikli oyunlar listemize dünya genelinde hayran kitlesi yer alan Star Wars serisine ait olan oyunla başlıyoruz. Oyun, oyuncularla birincil buluştuğunda sahip olduğu gereksinimlerle dikkat çekmişti. Oyun içinde bulunan aksiyonun oyunculara hissettirilmesi amaçlamıştı. 2017’de oyuncularla buluşan oyun, birincil günlerde adından epeyce laf ettirmişti.

Oyunun önerilen sistem gereksinimlerine bakıldığında Intel i7 6700 ya da AMD FX 8350  işlemci, NVIDIA GTX  1060 ya da AMD Radeon RX 480 ekran kartı ve 16 GB RAM olduğu görülüyor. Epeyce yüksek olan bu ekipman ihtiyacıyla birlikte 60 GB depolama alanına ihtiyaç duyuluyor.

14. Forza Horizon

Yarış oyunları arasında akıllarda en fazla kalan oyunlardan biri de kuşkusuz Forza Horizon 4. Oyunun sahip olduğu grafiklerin gerçekliği oyuna olan ilgili de artırmıştı. Oyuncular, yarış arabalarını kaliteli grafikler ve yüksek akıcı anlatım içinde sürüyor. Kesinlikle fakat bu neşelendirici anlar için oyun yüksek performans veren bir donanıma gereklilik duyuyor. Keza oyun uzun vakit en çok oynanan oyunlar arasında da bulunmuştu.

Oyunun önerilen sistem gereksinimleri Intel i7-3820 işlemci, NVIDIA GTX 970 veya NVIDIA GTX 1060 ya da AMD R9 290x ya da AMD RX 470 ekran kartı olacak duyurulmuştu. RAM kısmında da 12 GB değerinin bulunduğu gereksinimlerinde 75 GB depolama alanı da yer alıyor.

1 2 3 4 5 6 7 8
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.