DOLAR 32,2620
EURO 35,0111
ALTIN 2.479,76
BIST 10.566,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Google Chrome için umulmayan güncelleme! Google Chrome, karanlık mod özelliği için baştan güncellenecek. İlgili güncelleme ortalığı karıştırdı…

02.07.2020
A+
A-

Alınan bilgilere kadar arama motoru devinin kullanıcılardan şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Zira Google bundan böyle kullanıcıların karanlık modu desteklemeyen İnternet sitelerini karanlık mod kullanımı adına zorlamasına izin vermeyecek.

Karanlık temanın desteklenmediği dijital platformlar, chrome://flags/#enable-force-dark komutu tamamen karartılabiliyor. Bu komut kullanıldığı takdirde karşınıza bir sayfa çıkıyor.

Bu sayfada yer alan ilk seçeneği sağ tarafta yer alan menüden aktifleştirmeniz gerekiyor. Aktifleştirme seçeneğinden sonradan kendisini her yerde başlatan Google Chrome, bu aşamadan sonra tüm sitelerde siyah arkaplan kullanmaya başlıyor.

Bu mod için herhangi bir ayar seçeneği mevcut yok. Yukarıda bulunan komut dizilimi, bu eksikliği tamir etmek için kullanılıyor. Bu özellik maalesef Android için Chrome yazılımının Chrome 86 isimli sürümünde ortadan kaldırılacak.

Bilindiği üzere Google hiçbir vakit İnternet sitelerinin yapısını zorlayan bu özelliği resmî olarak yayımlamadı. Karanlık mod kullanımını kısıtlayan bu uygulamadan masaüstü kullanıcıları da etkilenecek.

Kaldırma işlemi bu yılın eylül ayında tamamlanacak. Birçok kullanıcının fazla severek kullandığı bu temanın başvuru formu açısından sınırlandırılması, çoktan bir takım kullanıcıların Google’a tepki göstermesine neden oldu.

Google’ın bu kararı hakkında neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.