DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Google Chrome güncellemesi bu kez şaşırtıyor Bilgisayarımızda, tabletimizde ve telefonumuzda kullandığımız Google Chrome yeni güncellemesi ile şaşırtıcı…

06.07.2020
A+
A-

Yapılan testlere göre Chrome 86 ile gelen değişiklik pil ömrünü iki saate kadar uzatabiliyor. Bu süre dizüstü bilgisayarlar için çok büyük öneme sahip. TheWindowsClub sitesinin yaptığı testler bu farkı gözler önüne seriyor. Tarayıcıya eklenen JavaScript zamanlama özelliği yapılan işlemleri azalttığı için internette uzun süre gezinenler işlem gücünden tasarruf etmiş oluyor.

JavaScript zamanlama özelliği siz bir butona tıklamadan o butonun yüklenmemesini sağlıyor. Herhangi bir internet sitesinin her işlevini kullanmadığımızdan bu bize ekstra işlem gücü harcatıyordu. Tabii ki bunun sonucunda güç tüketiminde ciddi farklar ortaya çıkıyordu.

Chrome’u hem daha hızlı hem de daha verimli yapan bu özellik şuan 86 numaralı sürümü kullanan herkes için mevcut durumda. Bu araştırma henüz kesinlik kazanmadı, asıl sonucu kullanıcılar pil ömründe iyileşme hissettiğinde söyleyeceğiz.

Peki ya siz son Chrome güncellemesinden sonra pil ömründe iyileşme hissettiniz mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.