DOLAR 32,5501
EURO 34,8968
ALTIN 2.425,49
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Google Asistan’ın kullanımı kolaylaşıyor

15.09.2019
A+
A-

Google’ın Pixel 4 ürünü için ortaya çıkan sızıntılar, arama motoru şirketinin kendi yazılımı için bazı tasarımsal değişiklikler planladığını gösteriyor. Peki, yeni bir kullanıcı arayüzü üzerinde çalışan Google’ın öneriler konusunda hazırladığı stratejiler neler?

Eski versiyonda 2 ana kısayol dışında kullanıcılara pek de detaylı kısayol önermeyen sistem, bundan böyle en hayati 4 seçeneği ekranda gösterecek. Aşağıdaki görselde görüldüğü üzere kullanıcılara sunulması planlanan seçenekler şu şekilde: Arama, mesaj atma, ev için navigasyonu çalıştırma ve hatırlatıcı kurma.

Bunun dışında ekranda yer alan beyaz alanların kullanımı da değiştirildi. Sol taraftaki görüntüde yer kaplayan kısayollar, sağ tarafta ortadan kalkmış. Kendisine ayrılan özel alanda hizmet veren seçenekler, hem daha az yer işgal ediyor hem de daha çok verim sağlıyor.

Henüz çok yeni bir değişiklik olan bu adımın yakın bir zamanda güncelleme adı altında gelmesi beklenmiyor. Google Asistan Beta güncellemelerini yakından takip etmek istiyorsanız “buraya”  tıklayabilirsiniz.

Google Asistan kullanımı adına yeni tasarımı nasıl buldunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.