DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Google, 2020 Boyunca Türkiye’de ve Dünyada En Çok Nelerin Aratıldığını Açıkladı

09.12.2020
A+
A-

Google’da anlık olarak nelerin aratıldığını takip edebildiğimiz, geçmişe yönelik raporlar görebildiğimiz Google Trendler aracı üzerinden, 2020’nin arama trendleri açıklandı. Genel olarak hemen hemen her kategoride koronavirüs salgının etkisini görmek mümkün.

Global arama listesine kıyasla Türkiye’deki genel aramada “koronavirüs” terimi zirvede değil. Onun yerine salgın nedeniyle hayatımıza giren uzaktan eğitimin sürdürüldüğü EBA platformu zirvede yer alıyor. Hemen ardından da bu yıl en az salgın kadar bireysel ve toplumsal gündemimizde yer tutan “Dolar kaç TL” araması yer alıyor, doğrudan “corona virüsü” şeklinde yapılan arama ise üçüncü sırada.

2020’de en çok yapılan Google aramaları (Türkiye):

Genel aramalar: EBA Dolar kaç TL Corona Virüsü Deprem Zoom Dizi:  Sadakatsiz Mucize Doktor Masumlar Apartmanı Sen Çal Kapımı Alev Alev İsimler: Fahrettin Koca Berat Albayrak Ebru Şallı Ellen Page Alaattin Çakıcı Kaybettiklerimiz: Kobe Bryant Pınar Gültekin Nur Yerlitaş Aytaç Yalman Aleyna Çakır Nasıl:  HES kodu nasıl alınır Zoom programı nasıl kurulur 1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır Uzaktan eğitim nasıl oluyor Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir Tarif:  Ekmek Pide Aşure Çökertme kebabı Ramazan pidesi

Tüm kategorilerde açık şekilde koronavirüs salgının, gündelik hayatımıza etkilerini görüyoruz. Genel aramalarda eğitim ve ekonomiye yönelik aramalar dikkat çekiyor. Ardından özellikle Elazığ ve İzmir depremleri nedeniyle “deprem” araması dördüncü sırada yer alıyor. Son sırada ise eğitimden iş dünyasında yılın en çok kullanılan yazılımı “Zoom” yer alıyor.

İsimler listesinde ise salgının da etkisi ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başı çekiyor. Hemen ardından Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ünlü manken Ebru Şallı, eşcinsel olduğunu açıklayan ABD’li aktör Ellen (Eliot) Page ve Alaattin Çakıcı dikkatleri çekiyor.

Kaybettiklerimiz köşesinde ise tüm dünyada olduğu gibi zirvede efsane basketbolcu Kobe Bryant var. Hemen ardından cinayete kurban giden Pınar Gültekin, hayatını kaybeden modacı Nur Yerlitaş, koronavirüs nedeniyle vefat eden Aytaç Yalman ve yine, ne yazık ki cinayete kurban giden Aleyna Çakır yer alıyor.

Nasıl ve tarif kategorilerinde ise salgın ile birlikte hayatımıza giren uygulamaları, kısıtlamalar nedeniyle evde üretmemiz gereken ekmek ve pide gibi temel gıdaları listelerde görüyoruz.

2020’de boyunca Google’da en çok yapılan aramalar (Küresel):

Genel aramalar:  Coronavirus Election results (Seçim sonuçları) Kobe Bryant Zoom IPL (Hindistan Premier Ligi) Haberler: Coronavirus Election results (Seçim sonuçları) Iran Beirut (Beyrut) Hentavirus Aktörler: Tom Hanks Joaquin Phoenix Amitabh Bachchan Ricky Gervais Jada Pinkett Smith Atletler:  Ryan Newman Michael Jordan Tyson Fury Tom Brady Mike Tyson Oyunlar: Among Us Fall Guys Valorant Genshin Impact The Last of Us 2 Kayıplar: Kobe Bryant Naya Rivera Chadwick Boseman Sushant Singh Rajput George Floyd Şarkı sözleri:  WAP Savage Love GOOBA Skechers Dynamite Filmler: Parasite 1917 Black Panther 365 Dni Contagion İnsanlar: Joe Biden Kim Jong Un Boris Johnson Kamala Harris Tom Hanks Tarifler: Dalgona coffee (Dalgona kahvesi) Ekmek Sourdough bread (Ekşi mayalı ekmek) Pizza Lahmacun TV programları: Tiger King Big Brother Brasil Money Heist (La Casa de Papel) Cobra Kai The Umbrella Academy

Google’ın detaylı Trendler raporuna buradan ulaşabilir, ülke listesinden Türkiye ya da diğer ülkeleri seçebilir, görüş ve önerilerinizi yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.