DOLAR 32,2774
EURO 34,6528
ALTIN 2.413,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

En iyi 10 ekran kartı! Sınırları zorlamak isteyenler için! En iyi 10 ekran kartı listesinde kimler var? Oyun ve iş odaklı geliştirilen modeller bununla birlikte en…

08.06.2020
A+
A-

Performansıyla göz dolduran ekran kartlarını incelediğimizde fiyatlarının bir hayli yüksek olduğu görülüyor. Yüksek rekabetin yaşandığı ekran kartı piyasasında AMD ve NVIDIA kozlarını paylaşıyor.

Ama listeye bakıldığında NVIDIA’nın birçok modeliyle üst sıralarda olduğu görülüyor. böylece de pazar payı uygulama oranlarında NVIDIA ekran kartları daha yüksek oranlara sahip.

Listede bulunan modellerin, masaüstü bilgisayarlar ve iş bilgisayarları için üretilenler olduğunu belirtmekte fayda var. Çünkü masaüstü bilgisayarlar ve iş istasyonları için üretilen donanımlar, dizüstü bilgisayarlar için üretilen donanımlardan daha yüksek performans sağlıyor.

Hemen en fiyatı yüksek ekran kartı diyebileceğimiz, yüksek performanslı ekran kartları listemize başlayalım. Liste baştan başa modellerin esas özelliklerini ve fiyatını inceleyebilirsiniz. Yatırma için PassMark Software tarafından yapılan testler baz alındı. bu nedenle testlerin tek noktadan yapıldığını, bu vesile ile aynı testlerin uygulandığını söyleyebiliriz. Bu da modeller hakkında güvenilir test sonuçlarını ortaya çıkarıyor.

10. NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti

Listemize epeyce yüksek performanslı bir ekran kartıyla başlıyoruz. GTX ekran kartları aralarında zinde performansıyla adından laf ettiren model, PCIe 3.0 x16 ara birim bağlantısıyla kullanıcılarla buluşuyor. 1480 MHz çekirdek hızına sahip olan model, 1750 MHz hafıza hızıyla işlemleri gerçekleştiriyor. 11 GB GDDR5X belleği yer alan model, 352 bit değerine de sahip. Ekran kartı, DirectX 12.0 ve OpenGL 4.5 desteğine sahip.

GTX 1080 Ti performans testi sonuçlarına baktığımızda ise bizi 17.335 puanlık skor karşılıyor. Aldığı bu puanla listemize 10. banal giriş yapmayı başaran bu model acilen 7.000 TL ile 8.000 TL arasında değişen fiyat etiketine sahip.

1 2 3 4 5 6
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.