DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Giresun’da İklim Değişikliği Farkındalık ve Uyum Eğitimi Gerçekleştirildi

Giresun’da iklim değişikliği farkındalık ve uyum eğitimi gerçekleştirildi. Toplumun bilinçlenmesi ve sürdürülebilir gelecek için önemli adımlar atıldı.

03.07.2025
A+
A-

Giresun’da İklim Değişikliğine Uyum ve Sektörel Farkındalık Eğitimi

Giresun ilinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen ve Türkiye’de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında düzenlenen önemli bir eğitim faaliyeti gerçekleştirildi. Bu kapsamda, “İklim Değişikliğine Uyum ve Sektörel Farkındalık Eğitimi” adıyla düzenlenen etkinlik, çevre ve iklim alanında çalışan paydaşların katılımıyla gerçekleşti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Murat Cavunt ise yaptığı açıklamada, Giresun’da iklim değişikliği nedeniyle yaşanan ani ve şiddetli yağışların sonucunda sel ve heyelan olaylarının sıkça meydana geldiğine vurgu yaptı. Cavunt, bu olguların bölgeye özgü olmakla birlikte, Türkiye genelinde de artış gösterdiğini belirtti. Ayrıca, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve uyumu sağlamak adına alınacak önlemlerin önemine dikkat çekti.

UNDP Türkiye Proje Yöneticisi Gizem Bal ise, Giresun’da gerçekleştirilen 20. eğitim olduğunu ifade ederek, bölgedeki farkındalığın artırılması adına yapılan bu çalışmanın büyük bir önem taşıdığını söyledi. Bal, iklim değişikliğiyle mücadelede tüm paydaşlar arasında koordinasyonun geliştirilmesinin temel hedef olduğunu vurguladı. Ayrıca, iki günlük programda hem genel sunumların yapılacağını hem de sektörel bazda detaylı grup çalışmaları gerçekleştirileceğini belirtti.

Giresun’un iklim ve doğal afetler açısından riskli bir il olduğunu belirten Bal, özellikle sel, kıyı erozyonu ve fırtına gibi doğa olaylarının bölgeyi ciddi şekilde tehdit ettiğine değindi. Bu nedenle, iklim risklerinin ve uyum stratejilerinin detaylı şekilde ele alınacağı bu eğitimlerin, bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayacağına inanılıyor.

İklim Değişikliği Uzmanı Dr. Ömer Öztürk ise eğitimler hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktardı. Ayrıca, projenin yürütücü kuruluşu olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile, finanse eden Avrupa Birliği ve Türkiye ortaklığında sürdürülen bu eğitim programının, yarın sona ereceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.