DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Bu Besinler Kabızlığa Neden Oluyor

03.06.2020
A+
A-

Hemen herkesi etkileyen kabızlık günlük hayatı olumsuz etkileyen sıkıcı bir durumdur. Şişkinliğe neden olarak rahatsızlık veren kabızlık sorununa iyi gelen besinler ve ilaçlar da bulunmaktadır. Bu sorunun ileri derecede görüldüğü durumlarda hap göstermek gerekebilir. Sizin için kabızlığa niçin olan besinleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Lif oranı düşük olan süt ve süt ürünleri protein, kalsiyum ve K12 vitamini açısından epeyce varlıklı gıdalar olmalarına karşın kabızlık sorununa yol açabilmektedir. bu nedenle süt ürünlerinin ağırlıklı olduğu bir beslenme programı, lif yönünden beceriksiz olacağı için kabızlığa yol açar.

KIRMIZI VE BEYAZ ET

Kırmızı etteki batmış yağ oranının kabızlığın artmasına niçin olan bir etken olduğu düşünülmektedir. Kırmızı et ve tavuk, yumurta gibi diğer hayvansal gıdalar, yüksek oranda protein içeriğine sahip olduğu için tokluk duygusal oluşturur. bu nedenle de yüksek miktarda lif taşıyan nebati kaynaklı gıdalara daha eksik yer vermiş oluruz.

İŞLENMİŞ TAHILLAR

Tam tahılların tersine, bitmiş tahıllar epeyce düşük lif oranına sahiptir. Yemeklerin vazgeçilmezi olan beyaz ekmek ve beyaz pirinç, lif oranı düşük, işlenmiş tahıllar arasında yer almaktadır. Buna ilave olarak, fast-food ve donmuş gıdalar da, çok eksik miktarda lif içermektedir. bu nedenle yüksek doymuş yağ ve düşük lif içerikli gıdalarla beslemek kabızlığa yol açmaktadır.

ÇİKOLATA

Çikolatanın kabızlığı nasıl tetiklediği az önce iyice kanıtlanmamış olsa da beyaz ve sütlü çikolatanın içeriğinde yer alan batmış yağ miktarı ve lif miktarının düşük olması potansiyel nedenler aralarında yer almaktadır.

OLGUNLAŞMAMIŞ MUZ

Muz ve kavun gibi meyveler olgunlaşmadan önce tüketilirse, kabızlığa yol açabilmektedir; halihazırda kabızlık sorununa sahip olan kişilerin durumunu çok daha kötüleştirebilir.

İLİşKİLİ HABERLER İncir Kabızlığa İyi Gelir mi?

İncir Kabızlığa İyi Gelir mi?

Kabızlığı Çözen Tarif

Kabızlığı Çözen Tanım

Kabızlığa İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Kabızlığa İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Kabızlığı Ortadan Kaldıran Yöntemler

Kabızlığı Ortadan Kaldıran Yöntemler

İLİşKİLİ GALERİLER Kabızlığın 5 Doğal İlacı

Kabızlığın 5 Doğal İlacı

Kabızlığı Nasıl Yok Ederiz?

Kabızlığı Nasıl Değil Ederiz?

Kabızlığa Neden Olan 4 Yiyecek!

Kabızlığa Neden Olan 4 Yiyecek!

Kabızlık Sebebi 5 Besin

Kabızlık Sebebi 5 Besin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.