DOLAR 32,3694
EURO 34,7789
ALTIN 2.394,73
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Covid-19 Salgını Yazın Bitecek mi?

18.04.2020
A+
A-

Daha önce Çin’de yer alan Beihang ve Tsinghua üniversiteleri tarafından yapılan bir araştırmada sıcaklığın Coronavirüsünün iletim hızının düştüğü sonucuna varılmıştı. Ancak, ülkenin en büyük kenti Şangay’da bulunan Fudan Üniversitesi’nden araştırmacılar, Coronavirüsü ile hava sıcaklığı arasında herhangi bir ilişki bulunmadığını ortaya koydu. Sonuçları bir dergide yayımlanan araştırma Halk Sağlığı Uzmanı Weibing Wang ve Fudan Üniversitesi araştırmacıları tarafından gerçekleştirildi.

ARAŞTIRMADA 224 ŞEHİR İNCELENDİ

Dr. Wang ve meslektaşları, Ulusal Sağlık Komisyonu ve il sağlık komisyonlarından gelen verileri kullanarak, 17’si Hubey eyaletinde olmak üzere 224 şehirde Covid-19 virüsünüb yayılımını değerlendirdi.

Araştırmacılar, elde ettikleri bu bilgileri, Ocak ve Mart ayı arasındaki ortalama sıcaklık, bağıl nem ve gelen ultraviyole (UV) radyasyon ölçümleri de dahil olmak üzere günlük hava durumu verileriyle karşılaştırdılar. Ekip, Hubey eyaletinin içerisindeki ve dışındaki şehirlerde, güneş ışığından kaynaklanan UV maruziyeti sıcaklıkları ve toplam enfeksiyon oranı arasında anlamlı bir ilişki olmadığını ortaya koyömuştur.

“PANDEMİYİ DURDURMAK İÇİN SICAK HAVAYA GÜVENMEK ÇOK TEHLİKELİ”

Bilim insanları, ‘”Analizimiz, ortam sıcaklığının SARS-CoV-2’nin (Covid-19) iletim yeteneği üzerinde önemli bir etkisi olmadığını gösterdi. Yeni tip Coronavirüsü kontrol etmede sıcak havaya güvenmek için henüz çok erken. Pandemiyi durdurmak içim mevsimselliğe güvenmek tehlikeli bir düşünce yapısı,” şeklinde açıklamada bulundu.

Uzmanlar ise, “Sıcak hava mevsimlerin değişmesine yardımcı olabilir, ancak virüs aktarımını durdurması pek olası değildir. İletimi yavaşlatmaya yardımcı olmak için seyahat yasakları ve karantina uygulamaları gibi acil politikalara veya müdahalelere ihtiyaç var,” açıklamalarını yaptı.

SICAKTAN ETKİLENMEYEN İLK BULAŞICI HASTALIK DEĞİL

Aynı zamanda araştırmacılar, Coronavirüsünün beklentileri karşılayan ve sıcak havadan etkilenmeyen ilk bulaşıcı hastalık olmayacağını da belirtti. 2012 yılında Arap Yarımadası’ndaki Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) salgınına atıfta bulunan uzmanlar,  hastalığın sıcaklık 45 ° C’ye ulaştığında bile gelişmeye devam ettiği hatırlatmasını yaptılar.

Ebola ve bazı influenza tipleri de dahil olmak üzere hayvanlardan insanlara geçen yakın zamanda ortaya çıkan diğer hastalıkların da öngörülemeyen kalıplarda ortaya çıktığını vurgulan bilim insanları, “Kasım 2002’de başlayan ve Temmuz 2003’te sona eren SARS’ın iletiminin mevsimsel olabileceği düşünüldü. Ancak salgın, etkili vaka bulma, temas izleme ve karantina ile de kontrol edilmiş olabilir,” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye dahil 200’ün üstünde görülen Coronavirüsü salgınından dolayı şimdiye dek 115 bini aşkın kişi hayatını kaybetti, , vaka sayısı ise 1 milyon 865 bini aştı.

İLİşKİLİ HABERLER Dünya Genelinde Coronavirüsü Yenen Kişi Sayısı Kaç Oldu?

Dünya Genelinde Coronavirüsü Yenen Kişi Sayısı Kaç Oldu?

Ordu'da 80 Yaşındaki Kadın Coronavirüsü Yendi

Ordu’da 80 Yaşındaki Kadın Coronavirüsü Yendi

Coronavirüste 2. Dalga Uyarısı!

Coronavirüste 2. Dalga Uyarısı!

Sağlık Bakanlığı'na Astaş Holding'ten 'Coronavirüsle Mücadele' Bağışı

Sağlık Bakanlığı’na Astaş Holding’ten ‘Coronavirüsle Mücadele’ Bağışı

İLİşKİLİ GALERİLER Matthew Mcconaughey, Coronavirüs İle Mücadele Edenlere 80 Bin Maske Bağışladı

Matthew Mcconaughey, Coronavirüs İle Mücadele Edenlere 80 Bin Maske Bağışladı

KKTC'de Coronavirüs Salgını Tartışması

KKTC’de Coronavirüs Salgını Tartışması

Başkentte Doktor Çift Coronavirüsü Atlattı

Başkentte Doktor Çift Coronavirüsü Atlattı

Coronavirüs Salgını İran'ı Felç Etti!

Coronavirüs Salgını İran’ı Felç Etti!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.