DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Gaz Sıkışmasına İnanılmaz Çözüm: Rezene Çayı!

11.07.2021
A+
A-

Sindirim sistemine olumlu etkileriyle midedeki biriken gazın dağılmasını sağlayan besin hangisidir? Gaz sıkışmasına ne iyi geliyor? Gaz sıkışması için inanılmaz mucizeler sunan bu çay sindirim sistemini rahatlatır. İşte bu mucize çay…

Gaz sıkışmasına ne iyi gelir? Sindirim sistemine olumlu etkileriyle midedeki biriken gazın dağılmasını sağlayan rezene çayı adeta şifa kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Rezene çayı, sindirim sisteminin işlevini yerine getirmesini sağlayan son derece faydalı bir bitki çayıdır. Aynı zamanda adet döneminde yaşanan zorlayıcı sancıların giderilmesinde önemli rol oynar. Rezene çayının bilmediğimiz birçok faydası bulunuyor.

GAZ SIKIŞMASINA İYİ GELEN ÇAY REZENE ÇAYI

Rezene çayının en önemli özelliklerinden biri bağırsak florasını dengelemesidir. Rezene çayı sindirim sistemini olumlu etkileyerek midede biriken gazların dağılmasına yardımcı olur. Rahatsızlığı tedavisi etmese de midedeki sıkıntının etkilerini geçirmeye yardımcı olur. Rezene çayının içeriği tansiyonun da düzenlenmesinde etkilidir. Rezene tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.

Kış aylarında da tercih edilebilecek bir çay olarak öksürüklü soğuk algınlığında balgam söktürücü olarak kullanılabilir. Rezene çayı gözle ilgili sağlık sorunlarının giderilmesi veya etkilerinin azaltılmasında da yardımcıdır.

Rezene çayı son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz ve uzmanlar tarafından tüketilmesi ısrarla tavsiye edilen bir içecektir. Yapılan araştırmalara göre insan sağlığı üzerinde birçok faydası bulunan bu bitkiyi mutlaka tüketmelisiniz.

Sindirim Sistemini Güçlendirir

– Rezene hazımsızlık, şişkinlik, gaz, kabızlık, bağırsak gazı, mide ekşimesi ve hatta sinirli bağırsak gibi sindirim sorunlarını gidermede oldukça etkilidir.

– Bu bitki sindirim sistemini uyarır ve sindirim sistemini yatıştırmaya ve gaz oluşumunu önlemeye yardımcıdır.

– Radyasyon ve kemoterapi tedavileri sonrası sindirim sisteminin yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Hazımsızlık çeken kişilerin rezene çayı içmeleri tavsiye edilmektedir.

Kabızlığı önler

Rezene çayını herhangi bir rahatsızlığınız olmasa da B, C vitaminleri ile potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineralleri almak ve vücudunuzu güçlendirmek için tüketilmesini öneren uzmanlar C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken kalsiyum kemik yapısını güçlendiren bir mineral olduğunu söylüyor.

Rezene çayı, laktasif etkisi ile kabızlığı önler.

Her yaş için şifa olan rezene çayı, gaz ve şişkinlik ile kendini gösteren sancılı, hafif sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı faydalıdır. 

Soğuk algınlığındaki öksürüklerde, balgam söktürücü olarak kullanılabilmektedir.

Bebeklerde gaz sancılarıyla savaşıyor

Rezene çayı, üst solunum yolu rahatsızlıklarında ve hazmı kolaylaştırıcı, bebeklerde bilimsel adı kolik olan sebebi tam bilinmeyen veya gazdan olabilen sancılara karşı savaştığını ve emziren kadınlarda süt artırıcıdır. 

Ancak emzirme dönemindeki kadınlar uzmana danışmadan rezene ürünleri tüketmemelidir çünkü kan şekerini olumsuz olarak etkileyebilir. 

Ayrıca Safra kesesi, böbrek ve karaciğer rahatsızlığı bulunanlara rezene çayı içmemelidirler.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.