DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Bu Besini Fazla Yemek Kilo Aldırıyor

27.06.2020
A+
A-

 Yaz aylarının sık sık tüketilen tatlılarından olan dondurma herkesin sevdiği bir besindir. Dondurmanın tüketimi artı besin alımına neden olacaktır. Her şeyin fazlası hasar olduğu gibi dondurmanın da fazla tüketimi zararlı olabilir.

DONDURMA TÜKETİMİNDEKİ BESİNLER

Reel dondurma yapımında sadece süt, salep ve şeker kullanılmaktadır. Dondurma sütlü tatlı olarak geçer. Dilerseniz dondurma yapımı esnasında içerisine meyve koyarak meyveli dondurma yapabilirsiniz. Sade olan dondurmanın kalorisi kakao, karamelli dondurmalara oranla daha düşüktür. Dondurmanın üzerine eklenen çikolata sosu veya fındık, fıstık gibi süslemeler de dondurmanın kalorisini artıracaktır.

Süt ve süt ürünleri grubunda yer alan dondurma, içinde bulundurduğu protein, karbonhidrat, yağ, A, D, E grubu vitaminleri ve kalsiyum, fosfor, magnezyum gibi mineraller ile tatmin edici ve dengelenmiş beslenmede ayrıca çocuklar hem de büyükler için iyi bir tatlı tercihi olabilir.

1 DİLİM EKMEĞE DEĞER

Dondurma yerken külahının kıtırlığı da hoşumuza gider ve dondurmamız bittikten sonradan külahını da yeriz. Fazla tez yenilen ve hafif bir gıda olarak görünse de külah 1 dilim ekmeğe eşit olduğunu biliyor muydunuz?

Dondurmayı gün içinde tükettiğinizde pozitif olmamasına uyarı edin. Özellikle külahları çok tüketmeyin. Bu ilk başlarda değersiz görünebilir fakat ardından gözden düşmüş kilo problemlerine neden olabilir.

İLİşKİLİ HABERLER Dondurmanın Faydaları

Dondurmanın Faydaları

Yaz için Saç Modelleri

Yaz için Saç Modelleri

Yaz Aylarında Vazgeçemeyeceğiniz Bir Lezzet: Kabak Carpaccio

Yaz Aylarında Vazgeçemeyeceğiniz Bir Lezzet: Kabak Carpaccio

Yaz Aylarında Terlemeye Son

Yaz Aylarında Terlemeye Son

İLİşKİLİ GALERİLER Gördüğünüz Anda İştahınızı Kaçıracak Japonların Birbirinden Tuhaf 15 Dondurma Aroması

Gördüğünüz Anda İştahınızı Kaçıracak Japonların Birbirinden Acayip 15 Dondurma Aroması

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Dinç Besinler

Ölümsüzlük Şifresi Yazan Ünlüler

Ebediyet Şifresi Yazan Ünlüler

Itır Esen’in Yaz Modası

Itır Esen’in Yaz Modası

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.