DOLAR 32,2618
EURO 34,8260
ALTIN 2.434,83
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Gaz Sancısına Ne İyi Kazanç?

19.06.2020
A+
A-

Şiddeti kişiden kişiye değişmekle beraber gaz sancıları, hayatı çekilmez hale getirebiliyor. Gaz problemlerinin ardında genelde stres, fazla hassasiyet, yanlış besin gibi etkenler yatıyor. Tıbbi ya da doğal çare uygulamadan önce gaz sancısına sebep olan yiyecekler nelerdir? Gaz sancısı nasıl geçer? Bu soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

GAZ SANCISI NEDİR?

Bağırsaktaki yardımcı bakterilerin solunum sırasında yutulan hava ile beslenme sırasında tüketilen gıdaların fermente olması sonucu, midede ve bağırsaklarda gaz oluşumu gerçekleşir. Midede ve bağırsaklarda oluşan gaz dinç bir şekilde dışarı atılamadığı zaman birikir ve sancıya neden olur. Biriken gaz miktarına tarafından sancının şiddeti de değişim gösterebilir. Uzun süreli gaz sonuç sorunlarında son derece şiddetli sancılar görülebilir. Yetişkinlerde gaz yapan gıdalar aralarında soğan, sarımsak, asitli içecekler, turunçgiller gibi besinler sayılabilir.

GAZ SANCISI NEDEN OLUR?

Herhangi bir besin maddesine vücudun gösterdiği hassasiyet ya da alerji, Çağdaş yaşamın getirmiş olduğu durağanlık, Beslenirken veya nefes alırken kendi isteğiyle ya da istemeye istemeye hava yutma, Lifli gıdaların gereğinden fazla tüketilmesi, Besinlerin büyük lokmalar halinde ve yeterince çiğnenmeden yutulması, Sindirim sisteminin herhangi bir basamağında yaşanan afiyet sorunları, Kış günlerinde karın bölgesi ile ayakların soğukta kalmasından dolayı üşütme, Çok fazla yağlı veya baharatlı besinler tüketme, Süt ya da süt ürünlerinin çok artı tüketilmesi, Asitli ve şekerli meşrubatların çok fazla miktarda tüketilmesi. Alkol, sigara gibi sağlıksız alışkanlıklar. Artı gaz, bazı durumlarda divertikülit, ülseratif kolit veya Crohn hastalığı gibi kronik bağırsak hastalıklarının bir belirtisi olabilir. bununla birlikte ince bağırsaktaki bakteri miktarının değişikliği de gaz sancısı oluşmasına neden olur.

GAZ SANCISINA NE İYİ GELİR?

Yüksek lifli gıdalar çoğunlukla sindirim açısından yardımsever olsa da bir takım kişilerde gaz oluşumuna ve gaz sancısına yol açabilir. Fasulye, soğan, brokoli, frenk lahanası, lahana, karnabahar, enginar, kuşkonmaz, armut, elma, şeftali, kuru erik, tam buğday ve kepek epeyce fazla lif içermektedir ve fazla tüketilmesi gaz oluşumuna niçin olur.

Süt ve süt ürünlerinin çok pozitif tüketilmesi gaz oluşmasına yol açar. Kızarmış ve yağlı yiyecekler sindirimin zorlaşmasına ve gaz oluşumunun artmasına, gazlı içecekleri fazlaca harcamak gaz sancısına niçin olur. Bu gıdaların beslenme düzeninden hariç tutmak gaz sancısının önüne geçebilir. aynı zamanda sindirimi kolaylaştıracağı için çokça su harcamak gaz sancısının önüne geçer.

İLİşKİLİ HABERLER Zehirlenmeye Ne İyi Gelir?

Zehirlenmeye Ne İyi Kazanç?

Zona Ağrısına Ne İyi Gelir?

Zona Ağrısına Ne İyi Kazanç?

Gastrit Ağrısına Ne İyi Gelir?

Gastrit Ağrısına Ne İyi Gelir?

Bebeklerde Nezleye Ne İyi Gelir?

Bebeklerde Nezleye Ne İyi Kazanç?

İLİşKİLİ GALERİLER Neler Göz Şişkinliğine İyi Gelir?

Neler Göz Şişkinliğine İyi Kazanç?

Sistite Ne İyi Gelir?

Sistite Ne İyi Kazanç?

Hamilelikte İştah Kesilmesine Ne İyi Gelir?

Hamilelikte İştah Kesilmesine Ne İyi Kazanç?

Kulak Çınlamasına Ne İyi Gelir?

Kulak Çınlamasına Ne İyi Kazanç?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.