DOLAR 32,3334
EURO 35,1194
ALTIN 2.302,36
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Galaxy S9 4K HDR video çekimi yapabilecek mi?

26.02.2018
A+
A-

Yenilenen bültende “Ultra HD Premium sinema kalitesinde video çekimi” ifadesinin yerini “sürükleyici bir kamera deneyimi”ne bıraktığı görülüyor. Diğer taraftan Sony ise Snapdragon 845 kullanan yeni Xperia XZ2 modelini 4K HDR video çekebilen ilk akıllı telefon olarak lanse etti. Bu anlamda Xperia bir bakıma Galaxy amiral gemisine çalım atmış oldu.

Galaxy S9 kamerasına birçok yenilik yapıldığı ortada ancak Qualcomm’un son nesil üst seviye çipsetinin sunduğu 4K HDR video çekim özelliğinin neden sunulmadığı merak konusu. Konuyla ilgili Samsung ve Qualcomm cephesinden resmi açıklama da gelmemiş olduğunun altını çizelim. Basın bülteninde böyle bir değişikliğin durup dururken yapılmadığını tahmin etmek güç değil.

MWC 2018 özel kategorimiz ve tüm MWC 2018 haberlerini görmek için buraya tıklayınız

Diğer taraftan, şirketin Snapdragon 845 modellerinde bu özelliği sunmamasının sebebi olarak ülkemizde de dahil çeşitli ülkelerde Exynos 9810 çipsetlerini kullanacak olması düşünülüyor. Yani kısacası bir versiyonun diğerinden üstün olmaması isteniyor. Daha sonra bir değişiklik olup olmayacağını ise zaman içerisinde göreceğiz.

:: 4K HDR video çekiminin olup olmaması sizin için önemli mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.