DOLAR 32,3752
EURO 35,0539
ALTIN 2.326,91
BIST 9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Flavanol Bakımından Zengin Beslenerek Kalbinizi Koruyun

25.10.2020
A+
A-

 

İngiltere’de, kalp sağlığı ile ilgili yapılan araştırmada, çay içmenin ve elma gibi besinleri tüketmenin kalp hastalıklarını engellediği ortaya çıktı.

Scientific Reports dergisinde yayınlanan araştırma doğrultusunda 20 yılın üstünde zamanda 25 bin 618 kişinin beslenme biçimi alışkanlıkları incelendi.

Reading ve Cambridge üniversitelerinden uzmanların da yer aldığı ve  uluslararası bir ekip tarafından yürütülen çalışmanın, katılım sağlayanların ne kadar flavanol aldıkları hesaplandı. Gerçekleştirilen araştırma doğrultusunda, kakao, kabuklu yemiş, çay, dutsu meyveler ve elma gibi flavanol açısından zengin gıdaların, tansiyonun düşük seviyelerde olmasına olanak sağlayarak kalp rahatsızlığını önleyebildiği gözlemlendi.

Ekibin liderliğini yapan Reading Üniversitesi’nden Profesör Gunter Kuhnle, ‘Çalışmamızda, flavanol tüketimi ile düşük tansiyon arasında önemli ve anlamlı bir ilişki olduğunu görmekten memnun olduk. Bu çalışma, daha önce beslenmeyle ilgili yapılan araştırmaların bulgularını doğruluyor.’ ifadelerini kullanarak araştırma sonucu değerlendirdi. 

Bu araştırmanın sonucundan yola çıkarak uzmanlar, flavanolun vücuda alınımının artırılmasının, kardiyovasküler rahatsızlıkların azalmasını sağlayabileceği aktarıldı.

İLİşKİLİ HABERLER Bu Öneriler Kalp Sağlığınızı Koruyacak

Bu Öneriler Kalp Sağlığınızı Koruyacak

Sıcak Hava Kalp Sağlığını Tehdit Ediyor!

Sıcak Hava Kalp Sağlığını Tehdit Ediyor!

Kalp Sağlığı için Çikolata Tüketin

Kalp Sağlığı için Çikolata Tüketin

Erken Yaşta Kalp Krizine Dikkat!

Erken Yaşta Kalp Krizine Dikkat!

İLİşKİLİ GALERİLER Kabak Çiçeği Kalp Krizini Engelliyor!

Kabak Çiçeği Kalp Krizini Engelliyor!

Kalp Sağlığını Koruyan 8 Önemli Besin

Kalp Sağlığını Koruyan 8 Önemli Besin

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.