DOLAR 32,4494
EURO 35,0400
ALTIN 2.324,05
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Flash güncellemesi ile kripto madenciliği tuzağı!

13.10.2018
A+
A-

Siber Güvenlik Firması Palo Alto‘nun paylaştığı rapora göre XMRig adlı sahte Flash güncellemesi Ağustos ayından beri İnternette geziniyor.

XMRig uygulamasının en korkutucu yanı ise gerçekten de Flash güncellemesi yapıyor olması. Kullanıcılar bu yüzden inen dosyaların Flash için olduğunu düşünüyor.

Popüler kripto para borsası hacklendi!

Oysa dosyalar arasında kripto madenciliği için kullanılan bağlantılar mevcut. Palo Alto uzmanları ise özellikle Flash güncellemesi gerekliyse bunun Adobe sitesinden  yapılmasını tavsiye ediyor.

Tabii ki bunun dışında da güvenmediğiniz kaynaklardan bilgisayarınıza dosya indirmemenizi de tavsiye ediyorlar. Virüs programları çoğunlukla bu tür kötü niyetli yazılımları fark edemeyebiliyor.

Kripto  madenciliği bildiğiniz gibi çok güçlü bir bilgisayar donanımı ve üst seviye GPU‘lar üzerinden gerçekleşiyor.

Ancak bunun yanında birden çok kullanıcının donanımlarını kullanarak da madencilik yapmak mümkün.

Tabii ki kripto para üretenler pek de insanlardan tek tek izin alarak bu işlemi yapmayı tercih etmiyor. Burada da virüsler yoluyla, sahte programlar yoluyla bilgisayarınıza sızmayı tercih ediyorlar.

Peki ama kripto madenciliği bilgisayarınıza nasıl bir zarar verir. Özellikle GPU‘nuzu aşırı derecede yorar ve ömrünü kısaltır.

Bilgisayarınızın işlem gücünü de aşırı zorladığı için ciddi anlamda bir elektrik faturasıyla karşılaşmanız da olası.

Peki sizde yakın zamanda böyle program indirdiniz mi? Bilgisayarınızda ani performans kayıpları yaşıyor ya da elektrik faturanızda ani bir artışla karşılaştınız mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.